Доживети стоту

У засеоцима, на Сувој планини, свака друга кућа је под катанцем. Ватра на огњишту није се угасила у још стотинак старачких домаћинстава.

А о томе како одолевају самоћи и шта их све притиска говориће Олга и Живојин Петровић, Најдан Стојчић, Станко и Љиљана Петровић са унуцима Михаилом и Јованом.

Минуте за здравље посветићемо правилној исхрани. Како да знамо која је намирница здрава, а која не? Биће речи и о хроно дијети, и начину исхране за време летнијих врућина. У студију ће бити Милка Раичевић, нутриционисте и ароматерапеут из Дома здравља „Палилула" у Београду.

У рубрици за културу представићемо аутобиографски роман „Хроника - семпер идем" Ђорђа Лебовића, а у историјској радио-читанци ћемо се вратити у време Олимпијаде Пупин, мајке славног научника Михаила, његове највеће подршке на животном и професионалном путу. 

Уредник и водитељ Марина Стојадиновић.

Музички уредник Драган Димић.

Радио Београд 1, 09.05

Насловна страна: Мештани села Вава. 

Доживети стоту

Autor:
Марина Стојадиновић

Емисија "Доживети стоту" Првог програма Радио Београда већ двадесет две године доноси интервјуе и репортаже посвећене старијој популацији. У разговорима с истакнутим стручњацима из области социјалне политике, економије, медицине, културног, јавног и спортског живота, емисија се бави свим аспектима живота трећег доба. Осврће се на проблеме о којима се мало говори, даје психолошку подршку, корисне информације о томе где и када се може добити помоћ, али и указује на прикривено и отворено занемаривање старијих људи. Садржи и редовну здравствену рубрику која има информативни, едукативни и саветодавни карактер у вези са неком болешћу, стањем, поремећајем или сезонском епидемијом. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво