Мозаик времена

Овонедељну емиисју почињемо поруком коју је прочитао Александар Лека Ранковић поводом Дана борца који се обележавао 4. јула. Била је то 1965. година, две деценије од победе над фашизмом.

Народна банка Краљевине Србије почела је са радом 2. јула 1844. године. Прва српска папирна новчаница одштампана је 2. јула 1884. Прву изјаву амерички бизнисмен српског порекла, односно мандатар за састав Савезне владе Милан Панић, дао је пред многобројним домаћим и страним медијима, одмах по слетању на београдски аеродром 3. јула 1992. године. Фуснота: Новинари нису могли да постављају питања.

Тенкови су први пут употребљени у ратним сукобима 1. јула 1916. године у Битки на Соми. Због изласка тенкова на границе Србије и Хрватске, мајке војника су дошле из Загреба у Београд 6. јула 1991. године да покушају да уразуме неразумне. Са њима је разговарао новинар Душан Остојић.

Само нек се ради, гради, копа, отвара и реформише! Председник председништва Централног Комитета Савеза комуниста Србије Слободан Милошевић на отварању површинског копа и термоелектране „Колубара", 6. јула 1988. године, изнео је неке чињенице на површину.

Закон који забрањује псовке у уметничким делима која се јавно изводе ступио је на снагу у Русији на данашњи дан пре три године. Сада Руси морају уместо директно у мету да погоде све остало. Када смо код актуелности... актуелна тема у емисији „Недељом у десет" јула 1990. године била је независност Косова. Новинар Зоран Трајић сумирао је недељу која је протекла.

 

Мозаик времена Мозаик времена

Autor:
Стална екипа емисије: музички уредник Наташа Манчић, организатор Чедомир Радовић, водитељ Душан Глигоријевић. Аутор и уредник: Бранка Селаковић Милошевић

Мозаик времена - борба против пилећег памћења, емисија Првог програма Радио Београда која је почела са радом октобра 2001. године. Емитује се сваке суботе од 10:05 до 11:00. Подсећа на прошлост (културну, историјску, политичку, спортску и сваку другу) уз помоћ материјала из Тонског архива, Документације и библиотеке Радио Београда. Свака коцкица Мозаика је један датум из прошлости. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво