Време спорта и разоноде

Клуб богате историје и традиције, ОФК Београд, креће, практично, од нуле. Популарни `романтичари` спремају се за сезону у  републичкој лиги, уверени да ће се, у најскорије време, вратити у елитну дивизију, какав је раније био случај и с неким познатим европским екипама. На Карабурми се вредно ради, ентузијазма има у огромним количинима, чини се да је управо он и један од највећих адута `плаво- беле` чете у новој сезони. С клупе ће их водити Петар Дивић, асистираће му Ђорђе Влајић - управо њих двојица први су гости овог издања емисије Време спорта и разоноде.

Поред тога што ћемо пратити учешће наших спортиста на разним такмичењима, и ове суботе `покрићемо` и много догађаја из света културе, јавног и уметничког живота. Глумица Ана Павловић прича нам о премијери представе `Камерна музика`. Све је спремно за Фестивал афричке уметности. У Народном позоришту- дипломске представе прве генерације студената Института за уметничку игру. Традиционална манифестација Вишњијада одржава се сутра у Овчи. У петак се највећа имена наше забавне музике опраштају од старог Дома синдиката, некада најпрестижније дворане Београда, која сада одлази у приватне руке - о том концерту, замишљеном као сећање на златно доба фестивала и шлагера, говори композитор и диригент Војкан Борисављевић.

Са нама је и млади паракајакаш Арсен Арсеновић, који бележи изузетне резултате у спорту коме је потпуно посвећен. 

У гостима нам је и актуелни европски и светски првак у кик боксу Диана Дабетић, ове године остварила је запажене резултате и на Светском купу и првенству Србије. 

У Дому омладине Београда одржава се манифестација `Јапанизам 2017`, а у Алексинцу АЛЕФ, алексиначки летњи фестивал. Бројни домаћи и страни музичари појавиће се током лета и у Музичкој башти Центра за културу Гроцка. Фестивал ране музике, који се одржава дванаести пут, траје још неколико дана. Редитељ Владимир Лазић најављује гостовање Позоришта на Теразијама у Тивту и позоришта лутака `Пинокио` на фестивалу у Шибенику. Данас је последњи дан `Тамбурица феста` у Новом Саду. Идемо и у сусрет џез фестивалу `Нишвил`, директор Иван Благојевић открива нам део овогодишње понуде. У Кући краља Петра првог, у току је фестивал кинеске културе. У Крагујевцу је отворена изложба слика и цртежа корисника Завода за смештај одраслих лица `Мале пчелице`. Афористичар Слободан Симић казиваће нам своју сатиричну причу `Тринаести играч`.

Мина Глигорић, сопран, пре неколико дана дипломирала је на Факултету ликовних уметности, данас има свој концерт. Изведена је нова поставка Нушићевог `Сумњивог лица`, у режији Андраша Урбана- утисци су свежи, износи их глумица Нела Михаиловић.

Најављујемо и прву средњошколску ревију рок бендова, која се одржава сутра, уз учешће бендова из Пете београдске гимназије и госте. Манифестацију ће нам, из студија, најавити професор грађанског права у овој школи Михаило Арсенијевић, као и ученица Милица Алексић, инаће солисткиња групе Дот, која такође свира на овом скупу  

Седми интернационални фестивал `ЏезИбар` одржава се од 30. јуна у КЦ Рибница у Краљеву. Идемо у сусрет и 17. међународном фестивалу Дани оргуља. Опера Санкт Петербурга два пута гостује у `Мадленијануму`, на Палићу је у току 14. `Етнофест`, одржава се и 20. `Сомборски котлић`, а у Зрењанину је актуелна `Банатска бајка`, с богатом културном понудом.

Породични магазин Радио Београда 1 увек ексклузиван - први од свих медија, представљамо нови албум реномираног гитаристе Мирослава Тадића. 

У госте нам долази Александар Диклић. После огромног успеха серијала и књиге `Београд вечити град`, представља нам `Сто сенки над Београдом`,  још једно репрезентативно издање о великим и, донекле, заборављеним личностима из прошлости нашег главног града.

Уредник и водитељ емисије је Жељко Стефановић.

Време спорта и разоноде Време спорта и разоноде

Autor:
Жељко Стефановић

13. марта 2024. године, емисија обележава 64 година постојања, што је сврстава у ред најтрајнијих радио програма у нашим и европским оквирима. Свих тих деценија била је и остала мамац за публику која прати спорт, али и актуелности из јавног и културног живота. [ детаљније ]

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се