Доживети стоту

У недељи за нама обележен је Светски дан борбе против злостављања старијих. Колико заиста знамо о тој пошасти? Да ли држава и цивилни сектор довољно брину о људима у годинама и како се препознаје прикривено злостављање? Одговор смо потражили од Татјане Јокановић, помоћнице Повереника за заштиту равноправности.

Здравствени блок посветићемо борби против крпеља. О мерама заштите и медицинском збрињавању после уједа овог инсекта говориће др Ивана Беговић Лазаревић из Градског завода за јавно здравље.

 

У рубрици за културу представићемо књигу "Бата Живојиновић - Валтер пре Валтера" аутора Радослава Лалета Вујадиновића и Војислава Марјановића.

Упознаћемо и Александара Дамјановића, лауреата литерарног конкурса "Драганова награда" за путопис "Земља изузетних природних лепота - Норвешка", а у радио-читанци ћемо казивати похваљену причу са тог конкурса "Крстинин потоњи дан", аутора Милоја Стевановића.

Уредник и водитељ Марина Стојадиновић.

Музички уредник Драган Димић.

Радио Београд 1, 9:05

Насловна страна: Библиотека града Београда, на додели Драганове награде. 

Доживети стоту

Autor:
Марина Стојадиновић

Емисија "Доживети стоту" Првог програма Радио Београда већ двадесет две године доноси интервјуе и репортаже посвећене старијој популацији. У разговорима с истакнутим стручњацима из области социјалне политике, економије, медицине, културног, јавног и спортског живота, емисија се бави свим аспектима живота трећег доба. Осврће се на проблеме о којима се мало говори, даје психолошку подршку, корисне информације о томе где и када се може добити помоћ, али и указује на прикривено и отворено занемаривање старијих људи. Садржи и редовну здравствену рубрику која има информативни, едукативни и саветодавни карактер у вези са неком болешћу, стањем, поремећајем или сезонском епидемијом. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво