Доживети стоту

У сусрет 15. јуну, Дану борбе против насиља над старијима, указаћемо на то како препознати и спречити злостављање људи у годинама? Зашто је важно да се о занемаривању и насиљу над старијим особама не ћути и зашто је то најчуванија породична тајна? Наша саговорница биће Наташа Тодоровић, психолог из Црвеног крста Србије.

О положају старије женске популације, за нашу емисију, говориће и Мирослава Матић волонтерка из крагујевачког Црвеног  крста. Почетком јула путује у Њујорк  као једина представница старијих жена из Европе. Учествоваће на Осмом састанку  Отворене радне групе, у организацији "Help age internationala", на којем ће старије жене указати на кључне проблеме с којима се суочавају њихове вршњакиње у држави из које долазе.

У минутима  посвећеним здрављу осврнућемо се на болести простате. О превенцији,  дијагностици и терапији  тих обољења  сазнаћемо више од проф.  др Александра Вуксановића из Клинике за урологију КЦС.

У рубрици  за културу  проф. др  Драгољуб С. Ј. Живковић представиће своју најновију књигу   „Жене - неимари српског достојанства“, а у радио-читанци ћемо подсетити на песничку хероину из те књиге – Даринку Јеврић.

Уредник и водитељ  Марина Стојадиновић.

Музички уредник  Драган Димић.

Радио Београд Један,  9:05

Доживети стоту

Autor:
Марина Стојадиновић

Емисија "Доживети стоту" Првог програма Радио Београда већ двадесет четири године доноси интервјуе и репортаже посвећене старијој популацији. У разговорима с истакнутим стручњацима из области социјалне политике, економије, медицине, културног, јавног и спортског живота, емисија се бави свим аспектима живота трећег доба. Осврће се на проблеме о којима се мало говори, даје психолошку подршку, корисне информације о томе где и када се може добити помоћ, али и указује на прикривено и отворено занемаривање старијих људи. Садржи и редовну здравствену рубрику која има информативни, едукативни и саветодавни карактер у вези са неком болешћу, стањем, поремећајем или сезонском епидемијом. [ детаљније ]

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи