Време спорта и разоноде

Шабачка Мачва остварила је вишедеценијски сан својих навијача и од наредне године играће у Супер лиги Србије. `Српски Уругвај`, како од милоште зову град на Сави, због сличности с јужноамеричким фудбалом, поново је на ногама.

Томе је, поред играча, свакако највише допринео челни човек `црвено-црних` Ивица Краљ, прослављено име српског фудбала. Уз Краља, наш гост данас биће и шет струке Шапчана, тренер Драган Аничић, претходно запажен по солидном раду у екипи БСК-а. С Мачвом су остварили огроман успех, увелико кују планове за елитну дивизију, у коју је - сем њих - из Прве лиге Србије ушла још и екипа Земуна.

У емисију нам долази и Вук Милутиновић, најискуснији одбојкаш Црвене Звезде. 

И ово издање породичног магазина Радио Београда 1 замишљено је као колаж актуелности и информација из света спорта, јавног, културног и уметничког живота. Ученици Друге економске школе из Београда узели су учешће на Светском школском првенству у Прагу. Други међународни римејкинг `Тесла` одржава се у Центру `Сава`. Четврти Фестивал фантастичне књижевности данас и сутра је у кафе-галерији `Полет`. У Дому културе Студентски град у току је Фестивал музичког документарног филма. Са нама у студију је Зоран Кики Лесендрић, који са својим Пилотима има концерт 10. јуна на београдском стадиону Ташмајдан.

У току су `Дани Смиљане Мандукић`, поводом 25 година од смрти ове познате кореографкиње. Поводом пет деценија рада, уз Народни оркестар РТС-а, солистички концерт на сцени Коларчеве задужбине има интерпретатор традиционалне народне песме Раша Павловић. Идемо у сусрет фестивалу кратког филма `Башта фест` у Бајиној Башти. У ЈДП-у сутра је премијера представе `Тако је, ако вам се тако чини`. Песник за све генерације, Љубивоје Ршумовић, освојио је још једну у низу награда, овога пута у Сремским Карловцима, на петом Фестивалу кратких књижевних форми `АВА`.

Оперска певачица, мецосопран Љубица Вранеш осваја публику својим извођењем опере Кармен. Музеј науке и технике представља изложбу под називом `С.У.Т.Р.А`. У Крагујевцу једва чекају старт овогодишњег `Арсенал феста`, једне од најзначанијих музичких смотри у региону. О садржају и детаљима везаним за овај рок-самит, прича нам наша гошћа у студију Маја Цветковић, бас гитаристкиња састава И плеј.

Државно првенство у латиноамеричким плесовима одржава се сутра у `Белекспо` центру. Пројекат визуелног мапирања црвеног киоска, то је изложба о којој говори кустос Ана Панић - коначно смо поново добили троугласти јогурт, од симбола носталгије фале још те незаборавне трафике, које су биле саставни део Ташмајдана и других култних места наше боље прошлости. У студио долази и Горан Скробоња, с актуелном књигом `Када кажеш да сам твој`, која говори о овдашњој музичкој сцени осамдесетих година.

У уметничком кутку `Тачка сусретања` у Вршцу, резервисали су простор за емисију `Агапе` и нашег колегу са Студија Б Сашу Гајшека. Изложба `Уметност на папиру`, аутора Биљане Јотић, биће отворена у понедељак у Установи културе `Пароброд`. Магистар сликарства и филозофије Теодора Стојановић постиже изузетне резултате на уметничком плану, посебно у иностранству. Најављујемо и седамнаести пливачки маратон перајама, који се наредне недеље одржава на Ади Циганлија. У гостима нам је млади музичар Бранко Санадер, с песмама са управо објављеног кантауторског албума, са етикетом ПГП РТС-а.

Владимир Ђурић Ђура, познат и као Ђура Херој или Ђура Морнар, објавио је албум с тамбурашима, који га представља у правом светлу, размаханог, пуног дерта, види се да у овим аранжманима и сарадњи истински ужива. Уз остале песме, тамбурашки оркестар `Војвођански сан` из Панчева помогао му је да потпуно нову димензију свом првом хиту у каријери, песми `Згромићу те ја`.

И ове суботе чућемо предлог јеловника за недељни ручак витеза кулинарства Милијана Стојанића, поделићемо и бесплатне улазнице за културна дешавања у Дому омладине Београда и театру `Карт Бланш. Све то уз музичке новитете - попут потпно нових песама Здравка Чолића и Зоране Павић- до хитова из времена када су неки други људи били млади и, наравно,  и данас сачували дух, што је најбитније.

Уредник и водитељ емисије је Жељко Стефановић.

Време спорта и разоноде Време спорта и разоноде

Autor:
Жељко Стефановић

13. марта 2024. године, емисија обележава 64 година постојања, што је сврстава у ред најтрајнијих радио програма у нашим и европским оквирима. Свих тих деценија била је и остала мамац за публику која прати спорт, али и актуелности из јавног и културног живота. [ детаљније ]

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи