Таласање - Шетња

Могу ли хранитељске породице адекватно одговорити на потребе деце миграната? Стручњаци кажу да могу, и прва деца која су у Србију стигла без пратње ускоро ће се наћи у домовима хранитеља, добивши прилику да по први пут после више година, а за неке и први пут у животу, осете шта значи нормалано одрастање.

Гошћа Шетње је Светлана Миленковић из Центра за породични смештај и усвојење, која ће нам представити овај амбициозни пројекат.

Фестивал "Накултивиши се" осмишљен је као место сусрета уметника свих профила, који ће заједно тражити одговор на питање - Како уметност може да опстане и да остане саставни део заједнице, а не само као естетска и академска вежба.

О својим искуствима говориће Драган Бјелогрлић, Рајко Грлић, Егон Савин, Андраш Урбан, Соња Вукићевић и многи други, а биће присутни уметници из неколико држава региона. Наша гошћа је Чарна Вучинић, из организације Културоцилин, која је покренула овај фестивал.

Представићемо и дечији фестивал "Мајске чаролије" који ће бити одржан у Београду овог викенда. Са програмом фестивала упознаће нас Хелена Здравковић.

Емисију уређује и води Ненад Милитаревић.

Слика са насловне стране: Eric Gay/Pool/Reuters 

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво