Мозаик времена

Глумачки бард Љуба Тадић посредством Телевизије Београд обратио се великој и малој деци 1966. године јер и велики глумци су некада били деца.

Југословенски павиљон на Венецијанском бијеналу први пут је отворен 30. маја 1938. године. Комесар изложбе био је Милан Кашанин.

Режисер Емир Кустурица освојио је „Златну палму“ на 48. Филмском фестивалу у Кану 28. маја 1995. године за филм „Подземље - била једном једна земља“.

У следећем кадру била једном једна прича о Железничком мосту. Нови Сад 29. мај 2000. године. Председник Слободан Милошевић.

У Београду 1. јуна 1993. године догодиле су се демонстрације. Догодило се и обраћање Вука Драшковића страним медијима на енглеском језику, а после су реч имали и Даница Драшковић и народ.

У Барију на стадиону „Свети Никола“ одиграна је финална утакмица Купа европских шампиона између фудбалских клубова „Црвена Звезда“ и „Олимпик“ из Марсеја 29. маја 1991. године. Јасно је ко је победио. Наши. Двадесет година по освајању Купа, успомене су евоцирали фудбалери у емисији „Спортски споменар“ аутора Мирослава Нешића.

Пруга Београд-Бар пуштена је у саобраћај 28. маја 1976. године. Сутрадан новим железничким колосеком у Титоград је стигао Тито и поднео извештај окупљеним грађанима.

Радио Београд 1, 10.05

Мозаик времена Мозаик времена

Autor:
Стална екипа емисије: музички уредник Наташа Манчић, организатор Чедомир Радовић, водитељ Душан Глигоријевић. Аутор и уредник: Бранка Селаковић Милошевић

Мозаик времена - борба против пилећег памћења, емисија Првог програма Радио Београда која је почела са радом октобра 2001. године. Емитује се сваке суботе од 10:05 до 11:00. Подсећа на прошлост (културну, историјску, политичку, спортску и сваку другу) уз помоћ материјала из Тонског архива, Документације и библиотеке Радио Београда. Свака коцкица Мозаика је један датум из прошлости. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво