Новости дана

У фабрици аутомобила у Крагујевцу промовисан је нови, рестилизовани модел "Фијата 500 Л" који ће се од ове године производити у тој фабрици. Нови аутомобили моћи ће да се купе већ у јулу. Премијер Александар Вучић истакао је значај "Фијата" у Србији, поручивши да пословање те компанија чини три одсто српског БДП-а и готово осам одсто укупног извоза. Позвао је грађане да купују "Фијатове" аутомобиле и навео да очекује да питање извоза на руско тржиште буде решено пре краја ове године.

Председник САД Доналд Трамп састао се у згради ЕУ у Бриселу са европским званичницима Доналдом Туском и Жан-Клодом Јункером, разговор је трајао нешто дуже од сат, а после састанка није било изјава и саопштења. Трамп ће касније данас учествовати на састанку са шефовима држава и влада НАТО у новом седишту Алијансе у Бриселу. Његов први састанак с европским вођама одвијао се у контексту несигурности око европске политике новог шефа Беле куће. Трамп се јавно залагао за распад Уније када је Велика Британија гласала да напусти ЕУ прошлог лета. 

Литургијом у Вазнесењској цркви и литијом централним градским улицама Град Београд обележио je своју славу - Вазнесење господње, Спасовдан. Након литургије, уз звона са свих градских и приградских цркава, кренула је свечана литија улицама града у којој су учествовали домаћин славе заменик градоначелника Андреја Младеновић, градски менаџер Горан Весић и представници Града Београда, принц Александар Карађорђевић и принцеза Катарина.
 

Уредник и водитељ: Јелена Видић

Уредник вести: Марица Сердар 

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара