Драмски програм за децу - Јасминка Петровић: „Лето када сам научила да летим“, премијера

У роману Јасминке Петровић „Лето када сам научила да летим“, који је већ постао књижевни хит, догађа се први сусрет једне садашње тинејџерке из Београда са њеним вршњацима са Хвара и међусобно упознавање два света младих који тако мало знају један о другом. Упоредо с тим одвија се и сусрет после више од 25 године две баке, две рођене сестре, од којих је једну живот преко удаје одвео у Београд док је друга остала да живи на острву. Она која је отишла за Београад доводи своју унуку први пут у своје родне место, на Хвар, на летовање.

Главна јунакиња приче, преко те баке са острва Хвара упознаје цео један свет своје породице за који није знала да постоји, који ће заволети и који ће њу заволети. Тако да је драма једна вишеслојна прича о сусрету два света једне исте породице одвојене ратом деведесетих, исто као што је и сусрет две генерације, једне којој припада бака са Хвара и другог којем припада тинејџерка из Београда. И испоставиће се да та два света нису толико различита по својим емоцијама и да ће се савршено разумети.

Радио драматизацију романа урадила је Тамара Барчков. У драми играју: Горица Поповић, Драгана Варагић, Миодраг Милованов, Ива Стефановић, Војко Шантић и Драгана Милошевић. Лектор је Олга Бабић, тон мајстор Зоран Узелац, а музички сарадник Предраг Васић. Редитељка драме је Марија Крстић а уредница серије Мелина Пота Кољевић.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво