Новости дана

Апелациони суд у Колмару сутра ће саопштити одлуку о захтеву Србије за изручење Рамуша Харадинаја. Некадашњи вођа ОВК истиче да захтев Србије за његово изручење представља "директан позив на рат". Министарство правде Србије наводи да Харадинај не може бити прослеђен Албанији само зато што је добио држављанство те земље, будући оно није основ за тражење екстрадиције.

Врата ЕУ су отворена за Србију и све балканске земље, пренео је председници Скупштине Србије Маји Гојковић њен шведски колега Урбан Алин који је поручио да ЕУ никада није изневерила земљу која има статус кандидата за чланство.

"Икеа" ће бити добар пример успешног пословања у Србији и добар пример за привлачење више шведских инвестиција, истакао је премијер Александар Вучић, који је са Урбаном Алином разговарао и о односима у региону, посебно о последњим изјавама из Албаније и Приштине.Премијер је навео да ће Србија учинити све како би одржала стабилност у региону Западног Балкана и зато не реагује на последње провокације.

Кина је  саопштила да је Вашингтону и Сеулу пренела озбиљну забринутост након што је  америчка војска почела да пребацује делове система антиракетне одбране ради распоређивања у Јужној Кореји. Сеул и Вашингтон тврде да је сврха антиракетног штита искључиво одбрана против ракета Северне Кореје док Пекинг захтева да тај систем повуку јер  угрожава  безбедност Кине. Истовремено, из Москве је саопштено  да је почела реализација уговора о испоруци ракетног  система ЕС-400 Кини. Укупна вредност посла је око три милијарде долара. Кина је први страни купац  система ЕС-400.

Уредник и водитељ: Слободан Петровић

Уредник вести: Тина Амић

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво