Новости дана

На јубиларном 30. Београдском маратону тријумфовао је Стивен Кипнгетич Катам из Кеније, који је стазу дугу 42 километра истрчао за два сата, 21 минут и 11 секунди. У женској конкурнецији најбоља је била представница Србије Оливера Јевтић, са временом 2:37:59.

Mакедонски атлетичар Дарио Ивановски победниo jе у полумаратону, пошто је деоницу од 21 километар истрчао за један сати и 10 минута, док је црногорка Слађана Перуновић другу годину заредом триjумфовала jе у полумаратонскоj у женскоj конкуренциjи. У полумаратонској трци учествовали су и градоначелник Београда Синиша Мали, као и председник општине Нови Београд Александар Шапић. Трку задовољства на пет километара истрчало је око 20.000 људи.

На комеморативној свечаности на Старом сајмишту у Београду обележен је Дан сећања на жртве Холокауста и геноцида над Србима, Ромима и Јеврејима за време Другог светског рата. У организацији Савеза антифашистичких бораца и антифашиста Хрватске и Српског народног већа у Јасеновцу се одржава прва од укупно три комеморације жртвама тог огора. Ни ове године нема заједничке комеморације, јер су представници Јевреја, Срба и антифашиста одлучили да бојкотују службену комеморацију због изостанка адекватне реакције власти на ревитализације усташтва.

Kњижевник, глумац, публициста и дугогодишњи телевизиjски уредник Раша Попов сахрањен jе данас у Aлеjи заслужних грађана на Новом гробљу. Попов је рођен Мокрину 1933. године, а аутор је више десетина књига за децу и преко 500 телевизијских емисија.

Новости дана уређује и води Јелена Видић. 

 

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво