Време спорта и разоноде

Наташа Ковачевић, председница женског кошаркашког клуба Црвена звезда, прва је гошћа данашњег издања породичног магазина Радио Београда 1. Поносна на дуплу круну девојчица које предводи, на нову инјекцију популаризације овог спорта код нас, Наташа прича и о ономе што следи, настојањима да очува екипу за наредну сезону, како би поново биле успешне на домаћој и међународној сцени.

Чућемо и шта су наши репортери забележили током Београдског маратона, пратити кретање резулата на ФЕД куп мечу између тенисерки Србије и Аустралије у Зрењанину, као и на фудбалским утакмицама српских и европских шампионата.

Очекујемо да нам се придружи и Слободан Јотић, одмах после Маратона. Подсећамо, у питању је човек снажног духа и велике душе, кога ни мултипла склероза није омела да оптрчи 15 полумаратона, а који данашњу трку сматра истинским доживљајем и круном каријере.

У уторак ће у Сава центру премијерно бити приказан филм "Козје уши". Владиславу Војновић наша емисија прати још од када је добила прву награду за необјављени текст, а биле су то управо "Козје уши", преко појављивања истоимене књиге на тржишту и, ево, до филма насталог на основу романа, у режији Марка Костића. Представа, односно мини мјузикл "Љубав и мода" такође ће премијерно бити представљен 27. априла у "Мадленијануму", о чему говори редитељ Александар Николић.

У госте нам долази и Владимир Лазић, познати позоришни редитељ, и сада врло актуелан на даскама које живот значе, уједно и вршилац дужности управника позоришта "Пинокио".

На Дедињу се данас и сутра одржава "Аква Тера" фестивал, диван песнички скуп одржаче се код скулптуре Београдском читачу у Чубурском парку, док чланови удружења љубитеља аутомобилчића 1-2-3 најављују ново такмичење за сутра. Чућемо нешто и о новој поставци опере "Дон Карлос", од сопрана Јасмине Трумбеташ-Петровић, потом о изложби Емилије Јорданов-Тодоровић у Старој капетанији и међународној изложби у галерији Круг у Петровцу на Млави. Са нама у студију биће и некадашње чудо од детета Зоран Лековић. Хит композиције Александра Кораћа "Она је најлепша на свету", "Нико, нико", "Снежана" и друге начиниле су га седамдесетих година истинским тинејџ идолом, а учествовао је чак и на фестивалу у Сан Рему. Време садашње: Лековић учествује у два комада у Мадленијануму, а даје све од себе да направи најбоље што може за музичку причу своје ћерке Маје - један њен снимак, на коме су заједно радили, чућемо премијерно у овој емисији.

У хали Слодес у току је 11. Ритам куп у гимнастици, чућемо незаборавну Милену Рељин-Татић. Стрип серијал Марка Стојановића обележава деценију излажења у континуитету. Демофест се данас придружује обележавању Дана Бањалуке, концертом на Кастелу. Пијаниста Фреди Кемпф први пут гостује у Београду, а у Битеф арт кафеу нестрпљиво очекују концерт Мешел Ндегеочело, за коју кажу да је њено певање лек за душу. Два духовита приручника Бојана Љубеновића, о заљубљивању девојчица и дечака, која се редовно представљају у школама широм Србије, наредних дана појавиће се и у књижевној понуди у Чешкој и Словачкој. Катарина Крстајић говори нам о роману-првенцу "Рекла си никад ?", а Ирфан Менсур о новој позоришној поставци "Плаве птице". Препоручујемо и изложбу Жељане Стојановић у галрији `Штаб`, као и поставку фондације Плаво, у оквиру које ће у петак бити представљени радови чувеног Леонида Шејке. Долазе нам у госте и Миодраг Нинић и Владимир Живковић, са лепом причом о концерту свог ансамбла, предвиђеног за наредну суботу у Дому омладине Београда, где свира ВИС Лимунада.

Биће и других актуелности из света спорта, јавног, културног и уметничког живота, као и уобичајени предлог јеловника за недељни ручак витеза кулинарства Милијана Стојанића. Све то уз фине ноте које доприносе добром распоожењу и награде слушаоцима у виду бесплатних улазница за разна културна дешавања.

Уредник и водитељ емисије је Жељко Стефановић.

Време спорта и разоноде Време спорта и разоноде

Autor:
Жељко Стефановић

13. марта 2024. године, емисија обележава 64 година постојања, што је сврстава у ред најтрајнијих радио програма у нашим и европским оквирима. Свих тих деценија била је и остала мамац за публику која прати спорт, али и актуелности из јавног и културног живота. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво