Време спорта и разоноде

Марко Николић је тренутно наш најуспешнији професионални боксер. Ова емисија прати га од прве борбе, а до овог часа било их је 15 и - све су завршене тријумфом. Последњи Николићев меч био је посебно узбудљив, за памћење - у другој рунди доживео је прелом вилице, али је издржао до краја, свих шест рунди и на поене, више него заслужено, савладао неугодног ривала из Украјине Јевгенија Чумаченка. Ово је први Марков разговор после операције, како је прошао поражени боксер - можемо само да нагађамо....

Фудбалска репрезентација Србије синоћ резултатски убедљива против Грузије, у квалификацијама за Светско првенство, упркос раном вођству домаћина. На великој сцени били су и кошаркаши Црвене звезде, у дуелу Евролиге с Барселоном. Током емисије чућемо коментаре и анализе стручњака из ова два спорта, као и најактуелније информације из света јавног, културног и уметничког живота. Задовољство нам је што нам у госте долази Бранкица Дамјановић, писац софистицираног израза, лепе речи, мудрих мисли, и то с две нове књиге које промовише широм Србије.

Оперски певач Душан Плазинић прича нам о премијери обнове опере `Андријана Лекувер`. У Музеју науке и технике у току је изложба `Сунце слика слике`. Александар Илић нови је уметнички директор БЕЛЕФ-а, пробаћемо да сазнамо какав ће бити профил овогодишње уметничке манифестације под овим именом. Глумица Вјера Мујовић износи нам свој доживљај представе `Твоја рука у мојој`, чија је премијера била недавно у Мадленијануму.

На престижном фестивалу `Кољада плеј` у Русији, биће две наше представе - `Праћка`, Соње Петровић и `Кључеви од Лераха`, о којој нам говори њена редитељка Наташа Радуловић. Чућемо и добитницу Дисове награде - Злату Коцић, песникињу, преводиоца и есејисту. Редитељ Владимир Лазић поставио је нову представу `Поље пуно бисера` на сцени позоришта `Пинокио`. У Старој капетанији отворена је изложба ДЕЛИС-а, дечјег ликовног стваралаштва основних школа Земуна. Изложба накита Маје Верцоти постављена је у Малој галерији УЛУПУДС-а.

У Националној галерији Београда траје самостална изложба слика уметника Миленка Аћимовића Аћима. У Музеју позоришне уметности у понедељак се отвара изложба `Мата Милошевић- ФДУ`. У салону `Шамлица` вечерас ће бити отворена изложба уметника Стева Мандића. Глумачке свечаности `Миливоје Живановић` одржавају се у Пожаревцу од 1. до 6. априла. Коларчева задужбина добила је нови Управни одбор, међу кооптираним члановима је наша призната глумица Горица Поповић. Кантауторка Тамара Ристић Keez има све више навијача, вечерас има концерт у клубу Електропионир. Представљамо и младу, надарену певачицу Миу Димшић, чији је албум првенац од пре неки дан на тржишту. У њој има неког посебног шарма, неке фине чедности у лику и делу, због чега верујемо да би могла бити једна од атракција региона, у најскорије време.

Стижу нам и `Неверне бебе`, по многима тренутно најкомплетнија домаћа музичка група, с актуелним албумом. Током емисије, чућемо и Милијана Стојанића, витеза кулинарства, академика гастрономије и човека из Гинисове књиге рекорда. Биће, као и увек, лепих награда за редовне слушаоце породичног магазина Радио Београда 1.

Уредник и водитељ је Жељко Стефановић.

Време спорта и разоноде Време спорта и разоноде

Autor:
Жељко Стефановић

13. марта 2024. године, емисија обележава 64 година постојања, што је сврстава у ред најтрајнијих радио програма у нашим и европским оквирима. Свих тих деценија била је и остала мамац за публику која прати спорт, али и актуелности из јавног и културног живота. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво