У средишту пажње

Шта после отказа? Како на губитак радног места гледати као на нови почетак и нову шансу? Како се посао тражи и проналази?

Многи психолози тврде да је један од највећих стресова губитак посла, а егзистенцијални страхови су високо на лествици најчешћих страхова. С обзиром да живимо у времену несигурних радних места, важно је променити став да нема сигурног, доживотног посла - указују стручњаци. Како се то постиже? Можемо ли се човек припремити на отказ? Како се суочити са губитком посла и активно тражити нови? Где се може потражити правна, психолошка и помоћ у професионалној оријентацији? Какве су могућности за усавршавање, стицање нових знања и вештина, преквалификацију и проналажење нових послова у Србији?

Гошће емисије У средишту пажње су: Мирјана Сакић, саветник за планирање каријере у Националној служби за запошљавање, психолог, Татјана Видаковић са сајта Послови Инфостуд и професор психологије  Мирјана Вуксановић са Факултета за спорт "Универзитет Унион - Никола Тесла".

Уредник и водитељ: Оливера Симић Милошевић

Насловна страна: www.psihocentrala.com

број коментара 0 пошаљи коментар
У средишту пажње У средишту пажње

Аутор:
Редакција магазинског програма

Свакога радног дана емисија "У средишту пажње" доноси интервју са нашим најбољим аналитичарима и коментаторима, политичарима и експертима, друштвеним иноваторима и другим познатим личностима, или личностима које ће убрзо постати познате. [ детаљније ]