Таласање - Шетња

Широм света обележава се Дан сећања на оснивача извиђачког покрета у свету Роберта Бадена Пауела. То је прилика да испричамо причу о идеји која је током времена привукла 38 милиона чланова, колико их данас броји Светска организација скаутског покрета. Гости Шетње су чланови Савеза извиђача Србије.

Међу мигрантима у Прихватном центру у Прешеву је и Владимир Кастиљо Гамбоа са Кубе. Он слика на гајбама или картонима и планира да приреди изложбу, а привремени Владимиров атеље је у прихватном центру у Прешеву. Једну од кућица прилагодио је себи, украсио сликама и цртежима. На необичним површинама црта и слика портрете младих и деце, које среће у центру. Чућете причу о овом занимљивом уметнику са којим се сусрела наша дописница Даница Мирић.

У Етнографском музеју у току је изложба „Мој свет вуне", Смиљке Мишковић из Београда. Ауторка изложбе, у жељи да се очувају стари занати, представља предмете од вуне настале старим техникама - сувог и мокрог пустовања, и приређује радионице пустовања у Музеју, током којих се израђују разноврсни предмети од вуне.

Са вама је Мирјана Никић.

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се