Таласање - Шетња

Музика, сликарство, путовања – то су наше данашње теме. Најављујемо Београдски Шопен-фест, предавање о Пикасу – уметнику за сва времена и водимо вас у Мадрид.

Београдски Шопен Фест је интернационална, културно-образовна манифестација, коју од 2012. године организује уметничко удружење Креартива, са Музичком школом Станковић као домаћином, уз подршку амбасаде Републике Пољске у Београду. Овај музички фестивал је пијанистичко такмичење за младе таленте - ученике и студенте клавира из Србије, региона и Европе, током којег се организују и концерти, стручна предавања, радионице за децу. Фестивал је специфичан осврт на лик и дело великог композитора. 

Најављујемо и предавање које ће се одржати у Библиотеци града Београда: „Пикасо - уметник за сва времена". У Шетњи говоримо о животу и делу великог сликара Пабла Пикаса, свестраног шпанског уметника, једног од највећих сликара, вајара, ...

Причом остајемо у Шпанији, али у садашњем тренутку. Водимо вас у Мадрид, главни град земље, чије бројне знаменитости, али и гастрономска традиција, вина, сиреви и шунке привлаче велики број туриста и чине је веома популарном дестинацијом. Мадрид је град који има највише барова на свету. Због развијене производње воћа и поврћа, туристичка атракција су и пијаце, а у последњим годинама и продавнице - фрутерије. У једној од њих је била Наташа Ракетић и забележила занимљиву причу.

Са вама је Мирјана Никић.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво