Новости дана

Још није отклоњена дилема да ли ће се на предстојећим председничким изборима кандидовати и Томислав Николић и Александар Вучић. Наиме, актуелни председник није званично потврдио, али ни демантовао да ће учествовати у трци за још један мандат. И док поједини медији објављују да ће се Николић и Вучић састати да разговарају о изборима, чека се одлука Главног одбора Српске напредне странке који на послеподневној седници треба да се изјасни о предлогу Председништва странке да Александар Вучић буде кандидат за председника Србије.

Аустрија и њена влада имају потпуно разумевање за дешавања на овим просторима и увек су спремни да чују и поштују оно што Србија има да каже, поручио је премијер Александар Вучић, после састанка са аустријским канцеларом Кристијаном Керном. Председник аустријске владе је изјавио да је Србија део Европе и да ће Беч пружити додатну подршку Београду у процесу евроинтеграција. Кристијан Керн се састао и са председником Томиславом Николићем.

Најтежи болесници у Србији коначно имају савремену терапију, будући да су први од 23 иновативна лека с позитивне листе стигли на београдски Институт за онкологију и радиологију. Лекари кажу да је то спас за неколико стотина пацијената који се боре с карциномом и којима су пресађени органи. На бољу терапију чекало се пет година, подсећају у удружењима пацијената и позивају надлежне да проширују листу.

Уредник и водитељ: Слободан Петровић

Уредник вести: Небојша Николић

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

“Новости дана”, централна информативна емисија Првог програма Радио Београда емитује се од јесени 1958. године. Још од тада, представља релевантан и свеобухватан преглед најважнијих информација и догађаја из земље и света. [ детаљније ]

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи