Време спорта и разоноде

`Врхунски спорт и социјализам`- тема је интересантне трибине Биоетичког друштва Србије која ће бити одржана за неки дан у Дому омладине Београда, али и уводног дела овог издања породичног магазина Радио Београда 1, у гостима нам је историчар, докторанд Никола Мијатов.

Током емисије наши репортери јављаће се са фудбалске утакмице Црвена звезда- Нови Пазар и кошаркашког дуела ФМП- Црвена звезда. Пратићемо кретање резултата на утакмици одбојкашица Визура - Јединство, фудбалским дуелима Супер лиге Србије и значајнијих европских шампионата. Карате клуб `Шампиони` из Бијељине имао је одличан резултат и освојио велики број одличја на првенству Босне и Херцеговине у катама, о томе нам прича председник Карате савеза Републике Српске и члан Управног одбора Карате савеза БиХ Милорад Марковић.

Синоћ је обележно 94 године постојања рвачког клуба Раднички, детаљније од Младена Кецмана, спортског директора трофејне дружине с Црвеног крста. Саговорник нам је и Милован Братић, декан Факултета спорта и физичког васпитања у Нишу. Са нама је овог поподнева и Сања Радуловић, књижевни стваралац родом из Тешња у БиХ, добитник признања ласкавог признања за најбољу причу у региону, припало јој је за дело под називом `Номад на штиклама`. Први пут ће бити представљена и њена нова књига `Прстохват маслачка`.

Шпиро Радуловић, карикатуриста, добитник је `Златне кациге` Фестивала хумора и сатире у Крушевцу. У току је фестивал савременог британског филма `Play UK`, најављујемо и премијеру играног филма `Повратак`. Кореограф и балетски уметник Александар Илић узеће учешће на 33. фестивалу `Сарајевска зима`. У Културном центру Зрењанина у среду се одржава 10. војвођански brass фестивал. Гошће у студију су и две младе глумице, Аника Петковић и Наташа Јарамаз, које су саставни део нове поставке забавног комада `Чипка и чоколада- балкански секс и град`.

Композитор и пијаниста Далида Грмуша вечерас има концерт ауторске музике у Установи културе Пароброд. У Етнографском музеју у току је изложба `Мој свет вуне`, аутора Смиљке Мишковић. Синоћ је у Ранчићевој кући у Гроцкој отворена самостална изложба слика Марије Јевтић. После безмало 15 година, у свом родном граду, у Градској галерији у Ужицу, излаже академски сликар Владан Терзић.

Основна школа `Свети Сава` из Врчина представља нам се на најлепши могући начин, као први просветни колектив чији је хор објавио компакт диск са српском традиционалном музиком. Њихов рад и снимке дочараће нам професорка Мила Ђачић.

Чућемо разговор и са Кикијем Лесендрићем који ће премијерно извести своју нову песму о Црвеној звезди.

Током емисије доделићемо и велики број бесплатних улазница за културне представе и манифестације, као и неколико књига за редовне слушаоце. Неће изостати ни уобичајени предлог јеловника за недељни ручак витеза кулинарства Милијана Стојанића.

Уредник и водитељ емисије је Жељко Стефановић.

 

Време спорта и разоноде Време спорта и разоноде

Autor:
Жељко Стефановић

13. марта 2024. године, емисија обележава 64 година постојања, што је сврстава у ред најтрајнијих радио програма у нашим и европским оквирима. Свих тих деценија била је и остала мамац за публику која прати спорт, али и актуелности из јавног и културног живота. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво