Спортски споменар

Гост је фудбалер Деливоје Шаренац. У „Пролетер“ је дошао као нападач. Стицајем околности постао је голман, и на тој позицији остварио запажену каријеру. За тим из Зрењанина је одиграо више од 360 утакмица. Члан је генерације која се 1973. пласирала у Прву савезну лигу. Био је чувар мреже скопског „Вардара“. Неколико месеци био је професионалац у Грчкој. Последњих неколико сезона бранио је и тимовима Војвођанске лиге. На више утакмица је играо и као нападач и постизао голове. Каријеру је завршио у 38-ој одигравши скоро 700 утакмица. Последњих неколико година је тренер голмана зајечарског „Тимока“.

У емисији ће између осталого говорити: о својим идолима Милутину Шошкићу и Сепу Мајеру; о односу са Миланом Шаровићем - директним ривалом за место у тиму; због чега каријеру није наставио у „Партизану" или у Сједињеним америчким државама; о испадању „Вардара" у Другу савезну лигу; по чему је улога голмана у тиму специфична; о противничким нападчима од којих је највише стрепео.

Аутор Мирослав Нешић.

Радио Београд 1 од 16 до 17 часова.

Спортски споменар Спортски споменар

Autor:
Мирослав Нешић

Спортски споменар је посвећен историји нашег спорта. Говорећи о својим почецима, успонима и падовима, поразима и победама, највећим успесима, истакнути спортисти који су се тамичили у протеклих седам деценија стварају слику спорта на овим просторима. [ детаљније ]

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи