Спортски споменар

Гост 290. емисије је рукометаш Часлав Грубић. Каријеру је почео у нишком „Железничару“ са којим је 1977. освојио Куп Југославије, а сезону касније доспео до финала Купа европских победника купова. Једну сезону био је члан београдског „Партизана“. Играо је и за више шпанских тимова, а са „Elgoriaga Bidasoom“ освојио је куп Шпаније.

На 85 утакмица у репрезентацији Југославије постигао је 122 гола, а на светским првенствима је освојио златну и сребрну медаљу.

У емисији ће између осталог говорити: о тренерима који су највише утицали на његов рукометни развој; како је „Железничар" поражен од немачког „Гумерсбаха" у финалу Купа победника купова; о освајању златне и сребрне медаље на светским шампионатима; због чега није играо на Олимпијским играма у Москви 1980. и четири године касније у Лос Анђелесу; зашто је као средњи бек своју игру подредио саиграчима из државног тима; о времену када рукометна репрезентација Југославије, због санкција, није могла да игра на међународној сцени.

Аутор Мирослав Нешић.

Радио Београд 1 од 16 до 17 часова.

број коментара 0 Пошаљи коментар
Спортски споменар Спортски споменар

Аутор:
Мирослав Нешић

Спортски споменар је посвећен историји нашег спорта. Говорећи о својим почецима, успонима и падовима, поразима и победама, највећим успесима, истакнути спортисти који су се тамичили у протеклих седам деценија стварају слику спорта на овим просторима. [ детаљније ]