Ухвати дан

У оквиру емисије емитујемо: 06:03 Јутарњи дневник; 06:35 Догодило се на данашњи дан; 07:00 Вести; 07:05 Добро јутро децо; 08:00 Вести; 08:10 Српски на српском

Из садржаја емисије издавајамо:

Асоцијација пољопривредника апеловала је данас на Владу Србије да продужи трајање царинске заштите за произвођаче млека, али и да у што скорије време донесе Закон о млеку, како би ту област уредила на квалитетан начин и заштитила фармере од, како се наводи, уцена и штетних уговорних обавеза које диктирају млекаре. У програм укључујемо члана Управног одбора ове асоцијације Горана Васића.

Графички центар "Нова" и фонд "Хумано срце Шапца" пружили су шансу за рад и теже запошљивим категоријама. Од 30 радника, десеторо су особе са инвалидитетом. Причу о овој иницијативи чућемо од наше дописнице из Шапца Вере Митровић Кулаче.

У генералном конзулату републике Бугарске потписани су уговори о реализацији 10 пројеката у општинама где живи највећи број припадника бугарске национане мањине. О којим опшинама је реч и где ће новац бити уложен чућемо од Озрена Рашића.

За готово седам година хуманитарни пројекат „Велико срце" који заједнички спроводе Еуробанк и Фондација „Ана и Владе Дивац" омогућио је да више од 25 хиљада деце у 38 школа и вртића широм Србије имају боља места за учење и одрастање.  У галерији Штаб данас ће бити представљени резултати рада и најављене акције за наредну годину.

1833. године, 6. децембра, рођен је Јован Јовановић Змај, па се овај датум обележава као Змајев дан. Директор Међународног центра књижевности за децу Змајеве дечје игре, Душан Ђурђев рећи ће нам како ће овај дан бити обележен.

Од Бојане Каравидић чућемо како ће изгледати и колико ће трајати реконструкција зграде Матице српске у Новом Саду.

Са вама је Александра Младеновић.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво