Таласање - Шетња

Конференција „Startup екосистем Србија“ одржаће се 27. октобра у Београду у реализацији Привредне коморе Србије и Привредног форума младих, а уз подршку Развојне агенције Србије. Ово је прва конференција чији ће фокус бити на бирократији и правној регулативи, као препрекама за развој startap екосистема, а биће речи и о истраживањима алтернативних извора финансијске подршке оваквим пројектима.

На конференцији ће учествовати и представници најразвијенијих европских стартап екосистема - Финске, Израела и Немачке, како би дискутовали о позитивним правним регулативама које су усвојиле њихове земље.

Мултидисциплинарни уметник Драган Илић, као специјални гост Фестивала С.У.Т.Р.А. у Музеју науке и технике представиће публици свој богат опус - цртеже, инсталације и перформансе.

На овогодишњем фестивалу Ars Electronica у Линцу, представио се перформансом/инсталацијом RoboAction A1K1, када је, прикачен на програмирану роботску руку, "цртао" истовремено са 900 графитних оловака, графита и уљаних пастела (штапића) по великим комадима папира креирајући специфични визуелни стил.

У МНТ ће представити и најновија истраживања спајања робота и BCI технологије (директно управљање човековим мозгом) у цилју реализације својих идеја, као и рад на пољу вештачке интелигенције

Фестивал С.У.Т.Р.А. одржава се у оквиру манифестације X означава место", којом Музеј науке и технике обележава 27 година постојања.

Са вама је Мирјана Никић.

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара