У средишту пажње

Камата на динарске стамбене кредите опала је испод пет одсто! Колико ће повољније понуде банака утицати на задуженост ? Који кредити су најатрактивнији?

Банке су почеле да нуде стамбене кредите у динарима с каматом нижом од пет одсто годишње, колико је до пре неколико година практично износила камата на кредите индексиране у еврима. Поводом повољних вести о паду камата на динарске стамбене зајмове, огласила се Народна банка Србије, истичући да, стамбени динарски кредити без валутне индексације за већину становништва чија су примања у динарима - значе елиминацију валутног ризика који може битно да утиче на отплату кредита. У последње три године такође је повећана динарска штедња становништва, бележи континуирани раст и тренутно достиже 48 милијарди динара.

Да ли то указује на постепено враћање поверења у динар због ниске инфлације и релативно стабилног курса домаће валуте? Шта илуструју анализе понуда кредита становништва у Србији - које позајмице су најпопуларније и које врсте кредита? Како изгледа живот на кредит, има ли кашњења у отплати? Где је доцња израженија- код грађана или привреде?

Гости емисије су: др Ана Ивковић, генерални директор Директората за економска истраживања и статистику Народне банке Србије, доц. др Милан Недељковић са Факултета за финансије, економију и администрацију ФЕФА и економиста Душан Узелац, уредник портала "Каматица".

Уредник и водитељ: Оливера Симић Милошевић.

 

У средишту пажње У средишту пажње

Autor:
Редакција магазинског програма

Свакога радног дана емисија "У средишту пажње" доноси интервју са нашим најбољим аналитичарима и коментаторима, политичарима и експертима, друштвеним иноваторима и другим познатим личностима, или личностима које ће убрзо постати познате. [ детаљније ]

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи