Новости дана

Прелиминарни коначни резултати Комисије за спровођење референдума показују да је 99,81 одсто изашлих бирача подржало да се 9. јануар и убудуће обележава и слави као Дан Републике Српске. На питање "Да ли подржавате да се 9. јануар обeлежава и слави као Дан Републике Српске?", "за" је гласао 677.721 грађанин, односно 99,81 одсто. Против је био 1.291, односно 0,19 одсто. "Републички референдум је успешно обављен и резултат референдума је пуноважан", истакао је председник Комисије за спровођење референдума Синиша Каран. Председник Републике Српске Милорад Додик рекао је, након саопштавања првих резултата, да је посебно поносан на чињеницу да је све прошло без инцидената и додао да ће 25. септембар ући у историју РС.

У Бриселу је настављен дијалог Београда и Приштине. До 29. септембра разговараће се о питањима међународног позивног броја за Косово, имовини и праву "Телекома" да несметано настави да ради на Косову. Српску делегацију предводи директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић.

У Савету безбедности Уједињених нација биће одржана пета рунда гласања за новог генералног секретара светске организације. Кандидат Србије Вук Јеремић се, после пресека гласова након четири рунде, налази на другом месту, док је на првом и даље бивши португалски премијер Антонио Гутереш. Досадашњи резултати дају разлога за оптимизам, изјавио је Јеремић, уочи данашњег гласања. Каже да је кандидатура Србије добила широку подршку захваљујући отвореном приступу и конкретним предлозима за реформу Уједињених нација.

Уредник и водитељ: Светлана Живковић

Уредник вести: Небојша Николић

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво