Време спорта и разоноде

Прослављена атлетичарка Вера Николић, једна од највећих звезда које је наш спорт икада имао, ретко се појављује у медијима, па је отуда драгоценије њено гостовање у овом издању породичног магазина Радио Београда 1.

Са њом долази и књижевница Светлана Мајхофер, чија главна јунакиња Марија у новом роману `Неколико метара љубави` има само један циљ, да обори рекорд на осам стотина метара, која је била Верина дисциплина. Цела књига и замишљена је као омаж великој спортисткињи, после гостовања у емисији Време спорта и разоноде следи и званична промоција овог издања.

Спортско друштво Раднички са Црвеног крста, синоним старог Београда и једног лепог времена, доживљава тешке дане. У објектима без струје тренира више стотина младих, укључујући и оне са инвалидитетом. У среду, 28. септембра, у знак подршке клубу светле традиције, у Спортском центру Шумице окупиће се чувени боксери, познати глумци, бивши исадашњи чланови Радничког, сав приход иде, за почетак - Електродистрибуцији. Многа позната имена јавног живота обећавају да се неће стати само на томе. У гостима су нам некадашњи боксерски шампион, сада председник Управног одбора СД Раднички Љубинко Веселиновић, Станка Пејовић, дугогодишњи кик-бокс шампион, иначе генерални секретар клуба са Крста и доајен бокса Предраг Ђајић.

Песникиња Искра Пенева добитник је награде `Стојан Христов`на недавно одржаним Струшким вечерима поезије, па ће такође доћи у наш студио, да подели утиске из Македоније и чујемо њене одабране стихове. Током емисије слушамо и велики број најактуелнијих информација из света спорта, као и јавног, културног и уметничког живота.

Уз остало, говоримо о туристичкој манифестацији `Сребрни казан` у Краљеву, Берби грожђа у Александровцу, предстојећем Сајму аутомобила у Нишу, Данима европске баштине у Бољевцима, фестивалу ромске музике и активизма `ФРКА`, као и о традиционалном БИТЕФ-у, који почиње данас. Саша Симоновић прича о новој књизи `Твистер`, алпиниста Слободан Гејо о књизи `Смртно и вечно``Неда Спасојевић- глумица са тајном`, назив је изложбе у Музеју позоришне уметности Србије. Међународни фестивал позоришта за децу одржава се у Суботици. Традиционално `Грожђедарје`, у част грожђа, вина и поезије - у ресторану `Стенка`.`Либеркватро` бенд има концерт у КЦ Чукарица, у КЦ Зрењанин музицира ансамбл за рану музику `Ренесанс`, у Установи културе Палилула представља се дувачки оркестар `Данијела`, глумица Даница Тодоровић има поетско-музичко вече у клубу `Полет`.

Пред нама је београдска премијера представе `Генерална проба Нушића`. Позоришни живот започела је и `Јесења соната`,у режији Јагиша Марковића. `Прометејев пут` премијерно је изведен на `Дорћол плацу`. У Етнографском музеју је изложба `Писмо и традиција`, у галерији Старе капетаније изложба Снежане Пешић- Ранчић, у галерији `Штаб` изложба фигура у виду ликова из познатих филмова, романа и стрипова, радови студената Факултета примењених уметности. Међународни салон стрипа одржава се у београдском СКЦ-у. То су тек неке од вести и звучних разгледница које ћемо слушати овог поподнева.

Уредник и водитељ емисије је Жељко Стефановић.

Насловна страна: Вера Николић, извор: Политика

 

Време спорта и разоноде Време спорта и разоноде

Autor:
Жељко Стефановић

13. марта 2024. године, емисија обележава 64 година постојања, што је сврстава у ред најтрајнијих радио програма у нашим и европским оквирима. Свих тих деценија била је и остала мамац за публику која прати спорт, али и актуелности из јавног и културног живота. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво