Ухвати дан

У оквиру емисије емитујемо: 06:03 Јутарњи дневник; 06:35 Догодило се на данашњи дан; 07:00 Вести; 07:05 Добро јутро децо; 08:00 Вести; 08:10 Српски на српском

Из садржаја емисије издвајамо:

У Србији се тренутно гаји око 200 хиљада коза. Одгајивачи кажу да је интересовање за производе који настају захваљујући тим животињама далеко веће од понуде на домаћем тржишту. У Министарству пољопривреде тврде да од коза може пристојно да се живи. Најважније је да расте број висококвалитетних грла без којих је готово немогуће стићи до добрих резултата у козарству. Детаље преноси Иван Јовановић.

Данас је 1. септембар, почиње прво полугодиште за ученике основних и средњих школа. Да ли су школарци спремни и каква је атмосфера у школском дворишту чућемо од колегинице Марине Бајић која ће нам се јавити из једне од основних школа у Београду.

О томе како припремити прваке за школу и како им помоћи да се што пре и што боље прилагоде новој средини, овога јутра разговарамо са Бранком Тишма, псхилогом у земунској Основној школи ,,Лазар Саватић''.

У Топчидерском парку у Београду у суботу почиње 6. Органиц ливе фест, дводневна манифестација која промовише органску производњу, обновљиве изворе енергије, очување животне средине и здрав начин живота. Наш гост је директор фестивала, Никола Буљ.

У питорескном Сићеву, надомак Ниша, вечерас ће свечано бити отворена овогодишња Ликовна колонија „Сићево". Оснивач те колоније је Надежда Петровић, најзначајнија српска сликарка с краја 19. и почетка 20. века.Ове године у оквиру педесетдругог сазива у колонији у Сићеву ће до 10. септембра боравити и стварати дванаесторо уметника из Србије и инстранства.

Колонију у Сићеву организује Галерија савремене ликовне уметности у Нишу одакле нам се јавља наш репортер Озрен Рашић.

У Спомен-збирци Павла Бељанског у Новом Саду данас почиње друга Боок Талк конференција на којој учествују најзначајнији писци и издавачи из Србије и региона.

Са вама - Марко Милојевић.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво