Ухвати дан

У оквиру емисије емитујемо: 06:03 Јутарњи дневник; 06:35 Догодило се на данашњи дан; 07:00 Вести; 07:05 Добро јутро децо; 08:00 Вести; 08:10 Српски на српском

Из садржаја емисије издвајамо:

Министарство правде покренуло је интернет кампању "Искључи насиље” у циљу слања јасне поруке да се насиље у породици не толерише, као и ради подизања свести о породичном насиљу и представљању нових законских мера у борби против насиља у породици. О томе како је могуће "искључити насиље" о и новим законским прописима разговарамо овога јутра са државним секретаром тог Министарства, Радомиром Илићем.

У Србији је почела жетва сунцокрета. Ове године том уљарицом засејано је око 200 хиљада хектара што је за око 15 одсто више у односу на прошлу сезону. Какав ће бити просечан принос и да ли се зна колико ће новца пољопривредници добити за овогодишњи род сунцокрета само су нека од питања која стручњацима за ратарство овог јутра поставља Иван Јовановић.

Нишки кластер напредних технологија NICAT, који окупља фирме из ИТ сектора, покренуо је пројекат „ИТ шанса за све“, који ће незапосленим младим људима омогућити да додју до потребних знања и вештина за рад у области информационих технологија. Конкурс за младе који желе да учествују у том пројекту отворен је до 10. септембра. Кандидати који успешно продју тестирање имаће бесплатну петомесечну обуку и тромесечну праксу у компанијама у Нишу које се баве напредним технологијама. О том пројекту јутрос из Ниша наш репортер Озрен Рашић.

И овог понедељка чућемо како догађаје протекле недеље види наша дописница из Новог Сада, Бојана Каравидић. Данас у Лесковцу почиње 27. "Роштиљијада", на којој се сусрећу привредници, такмиче мајстори кулинарства и афирмише традиција лесковачког роштиља. 

У Новом Саду данас почиње фестивал савремене уметности "Дунавски дијалози". Тај град ће током трајања фестивала бити место уметничког промишљања, размене искустава и кустоских пракси, како би се изградили мостови сарадње у региону, најавили су организатори.

Са вама је Марко Милојевић.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво