Време спорта и разоноде

Џудиста Александар Кукољ, једини представник Србије у овом спорту на тек завршеним Олимпијским играма, биће један од гостију овог издања породичног магазина Радио Београда 1, са још увек свежим утисцима из Бразила.

Током емисије најавићемо и Отворено првенство Америке у тенису, утакмице Супер и Прве лиге Србије у фудбалу, такође ћемо пратити и кретање резултата на сусретима битнијих европских шампионата. 

Љубомир Орловић "браниће боје" амбасаде Бразила у овој емисији. Први подаци говоре да је у земљи кариока остварен приход од туризма у вредности од две милијарде евра. Дипломатски представници прве јужноамеричке државе која је била домаћин овог спектакла истичу одличну сарадњу с нашим програмом и, уопште, с Медијским јавним сервисом Србије.

У гостима ће нам бити и писац Љиљана Шарац, која ће слушаоцима представити свој други роман под називом "Где сам то погрешила?". Најављујемо и изложбу карикатура Петра Писместровића у Галерији 73 на Бановом брду, затим изложбу Ђорђа Аралице "Вода, ваздух, време" у галерији Стара капетанија. У Етнографском музеју, поводом Дана русинске културе, представљена је лепа монографија, а у истом здању прексутра ће бити постављена изложба Гордане Брелих "Невидљива нит".

У галерији Графичког колектива биће изложени радови Харухике Јошинаге, госта из Јапана. У Нишу је актуелна изложба сликара Николе Жигона, приводи се крају и бесплатна школа цртања и вајања "Да Винчи". У Музеју афричке уметности сутра ће бити представљена остварења са радионице графике "Африка кроз симболе". Обележавању 129. Смедеревске јесени придружује се и музеј у граду на Дунаву, изложбом под називом "Три боје вина - човек и вино".

Љубитељи ауто-трка овог викенда могу да уживају у "Награди Београда 2016". Земља грува свира у оквиру манифестације "Лето на Гардошу", а група Апсолутно романтично на обележавању 70 година Рибарског острва.

У Културном центру Зрењанина одржава се дводневна манифестација "Зрењанин зове", док организација Млади за Калуђерицу вечерас организује рок концерт на спортским теренима старе школе "Алекса Шантић". Љубитељима пливања и ове суботе стоје на располагању бесплатне улазнице за Спортски центар Олимп на Звездари. У просторима Центра за културу Гроцка почетком септембра одржава се други по реду фестивал "Ретник".

Много манифестација је у току или ће тек почети наредних дана. У Новом Бечеју актуелни су Великогоспојински дани, са Нушићијаде нам се јавља "лично" Бранислав Нушић, односно глумац Милан Милосављевић, који већ традиционално тумачи лик познатог писца. У Бољевцима се одрржава Страшилијада, а у Лесковцу тек што није зацврчала Роштиљијада. Данас се на Ушћу Саве у Дунав одржава свечани Карневал бродова, а од 1. до 4. септембра, крај Небојша куле, биће још један "Фиш фест". Пред нама су још једне Љубичевске коњичке игре, у Гамзиграду траје "Антика фест", у Злакуси традиционална уметничка колонија.

Најављујемо и нову уметничку сезону дечјег културног и едукативног центра Супер мама из Крагујевца, као и концерт новосадског пијанисте Богдана Ђорђевића у Гуарнеријусу. Неће изостати ни предлог јеловника за недељни ручак витеза кулинарства Милијана Стојанића, нити лепе награде редовним слушаоцима.

Уредник и водитељ емисије је Жељко Стефановић.

Време спорта и разоноде Време спорта и разоноде

Autor:
Жељко Стефановић

13. марта 2024. године, емисија обележава 64 година постојања, што је сврстава у ред најтрајнијих радио програма у нашим и европским оквирима. Свих тих деценија била је и остала мамац за публику која прати спорт, али и актуелности из јавног и културног живота. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво