Новости дана

Талас појачаног саобраћаја у данима викенда који нам предстоји може изазвати поново дуге колоне и задржавања, како на појединим граничним прелазима, тако и на главним путним правцима у нашој земљи, саопштио је Ауто-мото савез Србије. Мађарска полиција са прелаза Реске (Хоргош), од девет сати преусмерава возила према прелазу Томпа (Келебија).

Инсистирање Хашима Тачија на томе да ће самопроглашено Косово покушати да Србију терети за геноцид пред међународним инстанцама, јесте само још једна потврда да Приштина настоји да се инфилтрира у тела УН како би наставила рат против Србије другим средствима, каже Марко Ђурић. Ако је ико на Косову и Метохији извршио геноцид, то су ОВК и њени бивши и садашњи команданти, саопштио је директор Канцеларије за КиМ Марко Ђурић, поводом интервјуа који је косовски председник Хашим Тачи дао београдском листу "Данас".

У цркви Светог Марка у Београду први пут је служен парастос поводом 75 година од геноцида над Србима у НДХ. Организатори, Удружење Срба из Хрватске подсећају да је на данашњи дан 1941, у Глинској цркви убијено више од 1.500 Срба и напомињу да је помен одржан за све страдале Србе у НДХ од 1941. године до краја Другог светског рата и да овај помен има и политички циљ.

На 75. годишицу усташких злочина који су почињени у цркви Рођења пресвете Богородице у Глини, Српско народно веће и Антифаšистичка лига Републике Хрватске одали су пијетет Србима из Глине и села некадашњег котара Вргинмост. Комеморативни скуп одрžан је на месту некадашње православне цркве у којој су усташе од 24. јула до 8. августа 1941. убиле око хиљаду мушараца из тога краја. Тамо је 1969. изграђен Спомен дом у којем је била изложена архивска грађа о почињеним злочинима. Ову установу власти су непосредно након "Олује" преименовале у Хрватски дом, а то име и данас носи.

Уредник и водитељ: Наташа Ракетић

Уредник вести: Ненад Селаковић 

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се