Новости дана

Рад и резултат ће бити најважнији када је реч о саставу будуће владе, изјавио је мандатар Александар Вучић. Каже да је за њега политика питање резултата, а не љубави и мржње. И није битно да ли некога воли или не, него да ли јесте или није у стању нешто да уради.

Мандатар поручује да тим који ће чинити нову владу треба да му помогне да оживи "енергију и веру" грађана који су гласали и да је то је разлог због којег се, каже, дуго бави састављањем тог тима. У интрвјуу Експресу Вучић додаје и да има пуно поверење у градоначелника Београда Синишу Малог, али и да никада неће оспорити његову одговорност уколико се она установи.

Хрватско Министарство спољних и европских послова упутило је нову ноту Србији у којој одбацује покушај мешања у унутрашње ствари Хрватске, али и позива српску власт, како наводе, да не користи речник агресивне великосрпске политике из 90-тих. У ноти се позивају српски званичници да комуникација с представницима хрватске државне власти буде у духу темељних европских вредности - поштовања људског достојанства, слободе, демократије, једнакости, владавине права и поштовања људских права, укључујући и права припадника мањина. "Хрватска очекује да у духу добросуседске сурадње Србија што пре крене у решавање отворених питања у том погледу", навело је у ноти хрватско министарство. Власти Србије и Хрватске последњих дана размениле су неколико протестних нота.

Захваљујући финансијској подршци Европске уније, 32 породице из угрожених категорија усељене су у новоизграђене станове у центру Обреновца. Те породице нису имале власништво над домаћинствима која су им уништена у поплавама у мају 2014. године, па нису биле обухваћене ниједним владиним или другим донаторским програмом. Последње две године живели су у колективним центрима или у неусловним објектима. Породице у новим становима посетили су министарка за европске интеграције Јадранка Јоксимовић, шеф Делегације Европске уније у Србији Мајкл Давенпорт. У Обреновцу је до сада новцем Уније обновљено више од 140 школа, амбуланти, кућа и изграђена су 73 места, а у току су и радови на утврђивању бедема.

Уредник и водитељ: Слободан Петровић

Уредник вести: Небојша Николић

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

“Новости дана”, централна информативна емисија Првог програма Радио Београда емитује се од јесени 1958. године. Још од тада, представља релевантан и свеобухватан преглед најважнијих информација и догађаја из земље и света. [ детаљније ]

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи