Ухвати дан

У оквиру емисије емитујемо: 06:03 Јутарњи дневник; 06:35 Догодило се на данашњи дан; 07:00 Вести; 07:05 Добро јутро децо; 08:00 Вести; 08:10 Српски на српском

Из садржаја емисије издвајамо:

Лети се студенти одмарају, али не сви. Они ,,вечити'' ових дана потписују петицију да им се продужи последњи рок за дипломирање - 30. септембар. Министарство просвете их је већ одбило, али не и Национални савет за високо образовање. Том темом бавила се колегиница Марина Бајић.

У сусрет 31. Летњим олимпијским играма које 5. августа почињу у Бразилу сваког уторка у Јутарњем програму слушамо рубрику ,,На путу за Рио''. Рубрику припрема - Снежана Пантовић.

На Аердорому „Константин Велики" у Нишу ускоро ће почети градња најсавременијег аеродромског торња. Одлуку о градњи тог значајног објекта за нишку ваздушну луку, али и за ваздушни саобраћај Србије донели су представниси СМАТС-а, Контроле летења Србије и Црне Горе, представници града Ниша и нишког аеродрома. Иначе, захваљујући летовима које последњих годину и по дана из Ниша до европских градова организују нискобуџетне авио компаније, аеродром у Нишу бележи сталан пораст број путника. О свему томе јутрос наш репортер Озрен Рашић.

Парастосом Вожду Карађорђу у његовом родном селу Вишевац, данас почињу ,,Карађорђеви дани'', традиционална културна манифестација која се и ове године одржава у општини Рача.

Пригодном свечаношћу и смотром бригадира у недељу је у Краљеву отворена Омладинска радна акција - ОРА 2016. која се у граду на Ибру одржава трећу годину за редом. О тој акцији која траје до 7. августа овога јутра разговарамо са секретаром штаба Омладинске радне акције, Луком Петровићем.

У Галерији музеја Цептер у Београду у току је изложба Богољуба Бобе Јовановића ,,Повратак блудног сина''. Јовановић је први добитник награде ,,Стојан Ћелић'' коју додељује Музеј Цептер. О сликарству Богољуба Јовановића више у причи Невене Костадиновић.

Са вама - Марко Милојевић.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво