Спортски споменар

Предстојеће Олимпијске игре у Рио де Жанеиру од 5. до 21. августа су нам повод да у Спортском споменару подсетимо на тријумфе наших олимпијаца, али и збивања мање позната широј јавности са послератних Игара.

Бићете у прилици да чујете сећања фудбалера Стјепана Бобека на освајање сребрних медаља у Лондону 1948. и Хелсинкију четири године касније, посебно на чувене дуеле са селекцијом Совјетског Савеза.

Уз инсерте из преноса нашег чувеног репортера Радивоја Марковића, сазнаћете како је Фрањо Михалић освојио сребрну медаљу у Мелбурну 1956. Рвач Бранислав Симић ће се присетити вишедневног путовања до Аустралије, али и пеха који га је задесио на такмичењу.

Од атлетичарке Вере Николић ћете сазнати како је доживела одустајање од трке на 800 метара на Играма у Мексику 1968. и како је на то реаговао Тито. На тим Играма боксер Звонко Вујин је освојио бронзану медаљу, али је тај успех имао и занимљиву предисторију. Путујући на Игре у Монтреалу 1976. џудиста Славко Обадов је упознао кануисту Матију Љубека. Сазнаћете шта се у Канади остварило од њихових жеља и очекивања. Боксер Слободан Качар и рукометашица Светлана Китић ће подсетити на пут до златних медаља у Москви 1980,

У емисији ће бити коришћени и записи из нашег Тонског архива.

Аутор Мирослав Нешић.

Радио Београд 1 од 16 до 17 часова.

Спортски споменар Спортски споменар

Autor:
Мирослав Нешић

Спортски споменар је посвећен историји нашег спорта. Говорећи о својим почецима, успонима и падовима, поразима и победама, највећим успесима, истакнути спортисти који су се тамичили у протеклих седам деценија стварају слику спорта на овим просторима. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво