Новости дана

Премијер Србије Александар Вучић оценио је, после учесталих терористичких напада, да се свет креће у чудном смеру, а да ми морамо да будемо спремни и за борбу против тероризма и за сваку другу одбрану земље, због чега ће 1.500 војника бити врхунски обучено и опремљено. Они ће, како је рекао премијер приликом обиласка касарне "Растко Немањић" у Панчеву, имати најбољу могућу обуку и опрему.

Вучић је изјавио да ће владу саставити у кратком року, а ако не буде успео владу ће, како је рекао, формирати неко други кога ће он предложити. Коментаришући поништавање пресуде Алојзију Степинцу, Вучић је поручио да ће Србија увек бити на страни антифашизма.

Пре 17 година, у Старом Грацком код Липљана, убијено је 14 српских жетелаца. За тај, један од највећих злочина над Србима који се догодио после доласка Унмика и Кфора, још нико није одговарао. Код спомен-плоче у центру Старог Грацког, епископ рашко-призренски и косовско-метохијски Теодосије служиће парастос. Четрнаесторица Срба из Старог Грацка убијена су на њиви током жетве 23. јула 1999. године. Убијена су четири члана породице Јанићијевић: Слободан, Миле, Момир и најмлађи Новица, који је имао само 17 година. 

Давид С. стар 18 година убио је у синоћњем нападу у тржном центру Олимпија у Минхену девет особа. Рањено је 27 особа од којих четворо имају прострелне ране. Мотиви напада још нису познати. Полиција и форензичари претражују његов стан. Објављен престанак опасности, а саобраћај у граду је нормализован.  

Уредник и водитељ: Слободан Петровић

Уредник вести: Ненад Селаковић

Радио Београд 1, 15.00 

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво