Време спорта и разоноде

Коначно нам пристижу и Олимпијске игре, па ће Радио Београд 1, сваког дана, од 1. августа до краја такмичења у Рију, имати специјализоване једночасовне емисије под називом `Бразилијада`. Термин исти сваког дана - од 17 до 18 часова. Породични магазин `Време спорта и разоноде` скренуће вам  пажњу на тај серијал емисија, у којима ћемо слушати извештаје из прве руке, резултате с лица места, наше репортере на извору догађаја, коментаре, анализе, речи стручњака, навијача и, наравно, самих актера игара у Рију. У вези с тим, данас слушамо још једно предолимпијско издање рубрике `На путу за Рио`, у блоку `Легенде` разговарамо с прослављеним рукометашем Милетом Исаковићем.

Прослављени атлетичар Дане Корица, тренутно саветник председника Спортског савеза Србије, доживео је овације на 53. Међуопштинским спортским играма у Рогатици, на којима је уручивао медаље. Чућемо либера одбојкашке репрезентације Николу Росића, потом Ивану Максимовић која ће носити заставу Србије на свечаном отварању Олимпијских игара, говоримо и о актуелним Шабачким књижевним свечаностима. За нашу емисију говори и Милорад Марковић, председник ВКФ федерације Републике Српске и потпредседник савеза Босне и Херцеговине- повод леп, двојица чланова карате клуба `Шампиони` из Бијељине освојили су сребрне медаље на Светском купу.

Драмска уметница Биљана Ђуровић недавно је освојила признање за `Глумицу Европе`, на фестивалу у Преспи, у Македонији, чиме је само употпунила своју колекцију награда. Њена коегиница из Подгорице, Ивана Мрваљевић, прича нам о представи `Пенелопијада`, у режији Драгане Варагић- у овом комаду осам глумица `ствара` чак тридесет ликова. Још једна млада, надарена глумица Љума Пенов, ових дана активна је на римејку филма Душана Макавејева из 1967.године `Љубавни случај или трагедија службенице ПТТ-а`, овога пута у режији Милутина Петровића. Почела је с радом летња позорница биоскопа `Звезда`. Глумац Радоје Чупић, првак Српског народног позоришта, проглашен је за за најбољег на фестивалу `Нови Тврђава театар` у Чортановцима.

Историчар и хроничар дешавања у старом и овом, актуелном Београду, Неда Ковачевић, стиже нам са много лепих прича из новог издања свог `Београдског споменарника`. `Грочанске свечаности одржаће се по 49. пут од петка у истоименој београдској општини. У оквиру `Лета на Гардошу`, вечерас концерт имају чланови групе `Ничим изазван`. У Народном музеју у Зрењанину синоћ је отворена изложба радова Славка Живановића, ускоро почиње са радом Нови Радио Сомбор, актуелна је и изложба `Обичан свет`, фото групе `Иза екрана`, о којој нам говори колега Веља Павловић.

Модна креаторка Марина Мићановић приказала је своје моделе на `Недељи моде` у Њујорку, у септембру ће тамо представити и колекцију за наредну сезону. Занимљива је прича о модном студију `Марушка` из Прељине код Чачка, у коме су израђене мараме и кравате за наше спортисте на Олимпијским играма. И не само то- рукотворине Марушке Топаловић и њених радника носили су и носе чак и такве личности какве су Владимир Путин, Ангела Меркел, Хилари Клинтон, чланови краљевских и принчевских породица широм света...

У Галерији 73 отворена је изложба `Трансфигурације`, аутора Аните Бленчић. У Шапцу ће у понедељак бити отворена изложба посвећена Влади Дивљану, недуго затим почиње и музички фестивал у граду на Сави. На бањалучкој Кастел тврђави у току је девети `Демо фест`, уз такмичарске групе и госте из иностранства. На Боровој глави на Златибору до 27. јула одржава се арт фестивал под називом `Залет`.

У Врњачкој Бањи - `музика милиона`, фестивал `Врњци 2016`. Неће изостати ни уобичајени предлог јеловника за недељни ручак витеза кулинарства Милијана Стојанића, као ни бесплатне улазнице нашим редовним слушаоцима за базене Спортског центра `Олимп`, на београдској Звездари. ВИС Лимунада задужен је за последњи део данашње емисије, преслушавамо песме с њиховог албума првенца.

Уредник и водитељ емисије је Жељко Стефановић

 

Време спорта и разоноде Време спорта и разоноде

Autor:
Жељко Стефановић

13. марта 2024. године, емисија обележава 64 година постојања, што је сврстава у ред најтрајнијих радио програма у нашим и европским оквирима. Свих тих деценија била је и остала мамац за публику која прати спорт, али и актуелности из јавног и културног живота. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво