Новости дана

Најмање 41 особа је погинула, а 239 људи је повређено у терористичком нападу на аеродрому "Ататурк", саопштили су турски званичници. Светски званичници осудили су терористички напад уз поруку да је време да се свет уједини у борби против ове пошасти. Међународни аеродром "Ататурк" је отворен и ваздушни саобраћај враћен је у нормалу, саопштили су турски званичници. Проглашен Дан жалости у Турској.

Другог дана Самита у Бриселу шефица европске дипломатије Федерика Могерини представиће лидерима Европске уније нову Глобалну стратегију безбедносне и спољне политике. Могеринијева је рекла да је неопходно улагати у безбедност и одбрану, јер је то заједничка обавеза земаља Уније. Данас на Самиту први пут после 43 године неће бити представника Велике Британије.

Председник Европске комисије Жан-Клод Јункер састаће се у Бриселу с председницом владе Шкотске Николом Стерџон, која је раније изјавила како планира да одбрани позицију Шкотске у Европској унији после брегзита. Она ће разговарати и с председником Европског парламента Мартином Шулцом, али неће с председником Европског савета Доналдом Туском, који је одбио да се састане с њом, уз објашњење да сада није прикладан тренутак.

Поводом Међународног дана Дунава, на Земунском кеју је одржана манифестација посвећена деци и њиховој едукацији у очувању екосистема највеће европске реке. Међународни дан Дунава се обележава у 14 европских земаља потписница Конвенције о сарадњи у заштити и одрживом коришћењу те реке, у чијем сливу живи више од 80 милиона људи.

Уредник и водитељ Слободан Петровић.

Уредник вести Марица Сердар.

 

 

 

 

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

“Новости дана”, централна информативна емисија Првог програма Радио Београда емитује се од јесени 1958. године. Још од тада, представља релевантан и свеобухватан преглед најважнијих информација и догађаја из земље и света. [ детаљније ]

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи