Ухвати дан

У оквиру емисије емитујемо: 06:03 Јутарњи дневник; 06:35 Догодило се на данашњи дан; 07:00 Вести; 07:05 Добро јутро децо; 08:00 Вести; 08:10 Српски на српском

Из садржаја емисије издвајамо:

У седмици за нама невреме је опустошило поља, воћњаке и штале за смештај животиња у Западној Србији и у Банату. Без обзира на то што су елементарне непогоде биле локалног карактера у серији прилога колеге Ивана Јовановића које емитујемо до среде постављамо питања: Како смањити штету у пољопривреди од ветрова, пљускова и града, Колико данас можемо да верујемо нашем систему за противградну заштиту и Колико су наши сељаци спремни да улажу у осигурање? Данашња рубрика посвећена је противградној заштити.

У сусрет 31. Летњим олимпијским играма сваког уторка у Јутарњем програму слушамо рубрику ''На путу за Рио''. Рубрику припрема - Снежана Пантовић.

У Србији се низом манифестација обележава Видовдан, празник који је у новијој историји повезан са Косовским бојем и страдањем свих оних који су у ратовима дали живот за отаџбину. То је важан датум у колективној свести српског народа који симболизује слободу, отпор туђину, неговање патриотизма, националног бића, витештва и херојства. О Видовдану, изградњи и значају видовданског и косовског мита овога јутра разговарамо са историчаром, Петром Жарковићем.

У крипти Храма Светог Саве, Хор сениора при АКУД "Иво Лола Рибар" вечерас ће одржати целовечерњи концерт духовне музике.

Под слоганом ''Нови договор'' данас почиње једанаесто издње међународног фестивала кратке приче Кикинда Шорт. Више о том фестивалу чућемо од колегинице Љупке Ковачевић.

Са Вама - Марко Милојевић.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво