Време спорта и разоноде

Говорићемо о нокаут фази на Првенству Европе у фудбалу, а гости стручни коментатори биће фудбалски тренери Љубинко Друловић и Зоран Милинковић, и спортски новинар Зоран Шећеров.

Говорићемо о учешћу наших најбољих одбојкаша у Светској Лиги, одбојкашица у светском Гран прију, такмичењу стрелаца на Светском Купу у Азербејџану и дуелу српских кошаркаша са Француском, у склопу припрема за олимпијски квалификациони турнир , чији смо домаћини од 4. јула.

У емисији ћемо чути разговор са спортским психологом др Ђорђем Колџићем, који припрема више од 30 српских спортиста у индивидуалним спортовима, за Олимпијске игре у Рију, по свом, аутентичном програму „Освајање медаље из менталне зоне". Чућемо и наше олимпијце који брусе форму за Рио: бициклисту ивана Стевића, одбојкашицу Јелену Николић, кошаркашице Милицу Дабовић и Тамару Радочај, атлетичара Михаила Дудаша, пливачицу Ању Цревар, рвача Давора Штефанека...

Из архиве Радио Београда, слушаоци ће имати екслизивну прилику да чују актере првог радио преноса фудбалске утакмице у Србији, али и инсерте из преноса Олимпијских игара, од Берлина 1938. године до Лондона 2012.

У Москви је у току Шампионат Европе у кајаку, где учествује и српска репрезентација у пуном саставу, па је тим поводом гост у студију генерални секретар Кајакашког савеза Србије Милан Капелан.

Чућемо једну од најбољих српских креаторки Роксанду Илинчић, сазнаћемо од докторке Марије Анђелковић шта је за наш организам најбољи начин исхране у врелим летњим данима, а од директора туристичке агенције Монтесол Тихомира Стојановића, чућемо које море српски туристи највише воле и зашто.

Председник Савеза за школски спорт, прослављени одбојкаш Жељко Танасковић најавиће велико такмичење, Светско школско првенство, чији смо домаћини, а више информација добићемо и о старту надметања у фудбалу на песку на Ади Циганлији.

Данашњу емисију припрема и води Снежана Пантовић.

 

Време спорта и разоноде Време спорта и разоноде

Autor:
Жељко Стефановић

13. марта 2024. године, емисија обележава 64 година постојања, што је сврстава у ред најтрајнијих радио програма у нашим и европским оквирима. Свих тих деценија била је и остала мамац за публику која прати спорт, али и актуелности из јавног и културног живота. [ детаљније ]

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи