Дневник

До краја године број запослених у јавној управи треба да се смањи за највише 7 хиљада. Према речима ресорне министарке Кори Удовички - план за отпуштање у прошлој години је премашен, а до сада је са радних места отишло око 16 и по хиљада прекобројних - највише пензионисањем. Министарка каже да ће сада морати да се води рачуна и о новом запошљавању.

Премијер Александар Вучић у Берну разговарао са председником Швајцарске Јоханом Шнајдер Аманом о европском путу Србије, ситуацији у региону, билатералним односима и дуалном образовању. Вучић је изјавио да Србија рачуна на помоћ Швајцарске у реформи образовног система и увођењу дуалног образовања.

Шеф српске дипломатије Ивица Дачић потврдио да су опозвани шеф мисије Србије при Европској унији Душан Лопандић и амбасадор у Нигерији Јован Марић. Додао и да ће бити још промена у дипломатској служби, али да ће се тиме бавити нова влада.

Скупштина Србије изабрала чланове и заменике чланова 19 скупштинских одбора, чиме је завршено конституисање њеног 11-тог сазива.

Обележена 18-та годишњица од отмице девет српских рудара рудника Белаћевац код Обилића чија тела до данас нису пронађена. Породице киднапованих траже помоћ државе у расветљавању судбине њихових несталих чланова.

У Великој Британији се сутра одржава референдум о останку те земље у Европској унији или изласку из ње који би могао у значајној мери да одреди будућност не само Британије, већ и Европе.

Од сутра директна авиолинија Ер Србије на релацији Београд-Њујорк. За прве прекоокенске летове продато више од 15.000 карата.

Уредник вести Марица Сердар.

Уредник Дневника Ђурђица Драгаш.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво