Ухвати дан

У оквиру емисије емитујемо: 06:03 Јутарњи дневник; 06:35 Догодило се на данашњи дан; 07:00 Вести; 07:05 Добро јутро децо; 08:00 Вести; 08:10 Српски на српском

Из садржаја емисије издвајамо: 

У Центру за културу Кладово данас ће бити представљен програм подршке Европске уније малим и средњим предузећима тог краја. Програм је део пројекта "Еутека - ЕУ у вашој библиотеци" чији је циљ да организује разноврсне догађаје по библиотекама по Србији у оквиру којих ће грађанима појашњавати важне европске теме.

Викимедија Србије и Википедија на српском језику, у сарадњи са Заводом за заштиту природе Србије и Туристичком организацијом Србије, организовала је од 1. до 31. маја трећи наградни фото-конкурс „Вики воли Земљу". Циљ конкурса је прикупљање слободних фотографија заштићених природних добара, као део међународног такмичења. Данас је свечано проглашење победника и отварање изложбе. Из организације Викимедија Србије у госте нам долази Ивана Гусларевић.

У оквиру пројекта "Српска слагалица" ове седмице биће представљена општина која се налази у самом средишту Балкана, на пола пута измедју Ниша и Софије, на медјународном путу за Блиски и Средњи исток и једна од ретких општина у Србији која поседује своје локалне "брендове". Реч је о општини Пирот. О тој општини разговарамо са Иваном Бошњаком, државним секретаром Министарства државне управе и локалне самоуправе које је и покренуло читаву акцију. 

"Orange Week", недеља холандске културе, коју Амбасада Холандије у Србији организује поводом завршетка председавања Саветом Европске уније, одржава се од 27. јуна до 2. јула у Београду. Током трајања те манифестације биће одржан низ програма, медју којима су и изложба "Примењена носталгија", као и ревија холандског филма. Више о тој манифестацији чућемо од Милице Чудић. 

Предајом докумената данас почиње упис на факултете у Србији. На седам универзитета о трошку државе моћи ће да студира нешто више од 22 и по хиљаде студената. О упису на Факултете Универзитета у Београду, школаринама и пријемном испиту разговарамо са проректором за наставу Београдског универзитета, Надом Ковачевић.

Са Вама - Марко Милојевић. 

 

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи