Дневник

Иако је ММФ препоручио да се ове и следеће године плате и пензије не повећавају, премијер Александар Вучић сматра да је, због добрих макроекономских показатеља, то могуће.

Додао је да није сигуран да ће нова влада бити формирана пре посете председника Кине. Упитан за консултације унутар коалиције окупљене око Српске напредне странке, рекао је да прецизно зна шта сви мисле и желе.

Поводом захтева да градоначелник Београда Синиша Мали због афере Савамала поднесе оставку, Вучић каже да је коначни циљ, како се изразио, политичких мешетара, да заправо сруше њега.

Удружење породица киднапованих и несталих на Косову и Метохији тражи да се 10. јун прогласи Даном сећања на косметске жртве. Чланови Удржења су се јавности обратили симболично у 12 и 44, како би још једном истакли да Резолуција 12 44, коју је Савет безбедности донео на данашњи дан, у пракси никада није примењена.

Црногорско министарство одбране потврдило је да је код Подгорице пао хеликоптер у току редовног лета обуке и да су пилоти теже повредјени. Министарство је навело да је у току формирање комисије за утврђивање узрока удеса.

У Француској почиње Европско првенство у фудбалу. Шампионат у сенци јаких мера безбедности и масовних штрајкова.

Уредник вести Марица Сердар.

Уредник Дневника Ђурђица Драгаш.

 

број коментара 0 Пошаљи коментар