Романо Тхем

У београдском Миксер Хаусу одржана је Конференција о запошљавању Рома и Ромкиња и Сајам предузећа са најбољим праксама у запошљавању припадника ромске заједнице.

У склопу манифестације, изабрана предузећа су представила своје производе и услуге како би имала прилику да се повежу са великим компанијамаа, а осим тога, млади стручњаци Роми су разговарали о могућностима запошљавања са представницима компанија које су развиле праксу корпоративне друштвене одговорности.

У Прагу почео 18. светски фестивал ромске културе „Khamoro". У другом делу емисије пренећемо вам део атмосфере из „златне" чешке престонице. Први дан Khamoro фестивала протекао је у знаку посете председника норвешког Парламента изложби ромске уметнице Емилије Ригове из Словачке и великог концерта модерне ромске музике у комбинацији са ромском фолклорном музиком. У велелепном концертном простору Ла Фабрика клуб, публика је могла да чује звуке ром-попа, рока, латино, фанки и соул музике, а извођачи су били Милан Крока лајв бенд из Чешке, Џипси кежуал из Румуније и ДЈ Шантел са Буковина клуб Оркестром из Немачке.

У галерији Чешки центар у самом центру старог Прага Емилија Ригова имала је изложбу својих слика под називом „Архетип Пре Бари" , што је заправо животна прича имагинарне Бари Ракљори -у преводу, Велике Девојке, како гласи надимак ауторке, и на неки начин њен алтер его.

Говоримо и о координаторима за ромска питања који у градовима и општинама у Србији помажу да се ромска заједница укључи у друштво.

Градски одбор СУБНОР-а Крагујевац покренуо је иницијативу за постављање спомен плоче са именима стрељаних Јевреја, Рома и Срба у Багремару 1941. године.

Емисију воде Гордана Нешовић и Хириша Бериша

Romano Them Romano Them

Autor:
Ромска редакција

Емисија свакодневно доноси најважније вести из земље и света на ромском и српском језику. Бави се темама из живота Рома, приказујући напоре и мере које се предузимају за еманципацију и интеграцију ове, највеће европске мањинске заједнице. Преноси актуелности везане за Роме и на специфичан начин сензибилише јавност за проблеме ове популације. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво