Новости дана

Ове седмице требало би да се конституише Скупштина Србије. За сада је познато да ће председница парламента поново бити Маја Гојковић. То је потврдио мандатар и лидер Српске напредне странке Александар Вучић. Он је најавио да ће напредњаци тражити формирање скупштинског Анкетног одбора, који ће испитати, како је навео, све притиске, пљачке и увођење једне листе на силу у парламент.

Изјава бошњачког члана Председништва Босне и Херцеговине Бакира Изетбеговића у којој је Републику Српску назвао парадржавом и оптужио је за прогон Бошњака и Хрвата током протеклог рата, изазвала је жестоку реакцију председника Српске Милорада Додика. Он је оценио да Изетбеговићева изјава није инцидент, али да је неваспитана. Тај иступ је, наводи, још један доказ да се у Босни и Херцеговини институције злоупотребљавају и да се из њих пласирају искључиво бошњачки ставови. Томе у прилог говори и чињеница да је у Сарајеву на Самиту Брдо-Бриони присуствовао Хашим Тачи, самозвани премијер Косова, које Босна и Херцеговина није признала, каже Додик.

Шеф турске дипломатије Мевлут Чавушоглу поручио је да та земља нуди Вашингтону да "удруже снаге" у специјалној операцији у Сирији, али је услов да у њој не учествују снаге сиријских Курда. Анкара курдске Јединице за заштиту народа сматра илегалном формацијом, иако је та курдска милиција савезник Сједињених Америчких Држава. Чавушоглу је упозорио да ће Турска раскинути споразум са Европском унијом о мигрантима, ако њеним грађанима не буду укинуте визе за улазак у Шенгенски простор.

Уредник и водитељ: Слободан Петровић

Уредник вести: Ненад Селаковић

 

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

“Новости дана”, централна информативна емисија Првог програма Радио Београда емитује се од јесени 1958. године. Још од тада, представља релевантан и свеобухватан преглед најважнијих информација и догађаја из земље и света. [ детаљније ]

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи