Новости дана

Пленарни састанак лидера Брдо-Бриони процеса, на коjем учествуjе и председник Србиjе Tомислав Николић, одржан је Скупштини Босне и Херцеговине у Сараjеву. Поред Николића, на Самиту учествуjу и колеге Kолинда Грабар-Kитаровић, Словениjе Борут Пахор, Mакедониjе Ђорђе Иванов, Aлбаниjе Буjар Нишани, Црне Горе филип Вуjановић и косовски председник Хашим Tачи.

Ивица Дачић је на свечаности поводом Дана српске дипломатије у Дому Народне скупштине рекао да су приоритети Србије добро познати и да се неће мењати. Он је рекао да су углед и спољнополитичка позиција Србије на високом, можда на највишем нивоу од почетка југословенске кризе, и да су изазови и питања са којима се Србија данас суочава врло слични онима са којима су се суочавала у прошлости.

 Председница Хрватске Колинда Грабар Китаровић поручила је да та држава не блокира Србију на путу ка чланству у ЕУ, али је истакла да ће Загреб наставити на инсистирању да Београд испуни хашке, мадридске и остале критеријуме. Она је додала да је Хрватској у интересу да Србија што пре уђе у ЕУ.

Пешадијска чета из Четврте бригаде Копнене војске, као и штабни официри и припадници одељења за националну подршку отпутовали су у међународну операцију у Либан. Наредних шест месеци пешадијска чета, којом командује мајор Миодраг Младеновић, у Либану ће извршавати задатке као самостална јединица, у саставу шпанског контингента

Новости дана уређује и води Наташа Ракетић.

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи