Новости дана

Скупштина СНС једногласно је изабрала Александра Вучића за председника странке. Изборна скупштина завршена је око 13 сати, после три сата рада, а следи седница Главног одбора. На седници тог тела биће изабрани остали страначки органи.

Вучић је на отвореном делу изборне скупштине рекао да ће Главном одбору предложити да за потпредседнике изабере Миленка Јованова, Милоша Вучевића, Марка Ђурића и Марију Обрадовић, а за председника Извршног одбора Дарка Глишић.

Вучић је на Изборној скупштини СНС, првој после ванредних парламентарних избора на којима је освојила убедљиву већину, рекао да је та странка показала да је у претходном периоду била најодговорнији чинилац у земљи и најодговорнији политички фактор. 

Регионални молитвени доручак, који је окупио више од 200 људи из света и региона, као и госте из САД, одржан је у Београду, а заједничка порука учесника је да треба ширити мир и толеранцију и проширити сарадњу међу државама. Регионалном молитвеном доручку, који је организовала Скупштина Србије, присуствовали и представници немачког Бундестага, европског парламента, као и представници земаља у региону.

Србија је урадила све што је до ње да испуни услове за отварање Поглавља 23 и сад је то питање на Европској унији, рекао је министар правде Никола Селаковић. Коментаришући изјаву хрватског министра спољних послова Мира Ковача, који је говорећи о отварању Поглавља 23 рекао да "Србија треба прво да положи пријемни испит да би уписала факултет", Селаковић је одговорио да је Србија своје факултете завршавала још од 1217. године и од 1804. године, борећи се за вредности хришћанске Европе, на ономе што се данас зове Западни Балкан.

Уредник и водитељ: Наташа Ракетић 

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

“Новости дана”, централна информативна емисија Првог програма Радио Београда емитује се од јесени 1958. године. Још од тада, представља релевантан и свеобухватан преглед најважнијих информација и догађаја из земље и света. [ детаљније ]

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи