Ухвати дан

У оквиру емисије емитујемо: 06:03 Јутарњи дневник; 06:35 Догодило се на данашњи дан; 07:00 Вести; 07:05 Добро јутро децо; 08:00 Вести; 08:10 Српски на српском

У јутарњем програму, од нашег дописника Озрена Рашића чућемо причу о пиротском ''каменом селу'' Гостуша које је добитник Европске награде за очување културног наслеђа. То село је иначе препознатљиво по старим кућама које су грађене од камена и дрвета без малтера.

Говоримо о књизи која обрађује српску црквену хорску музику између два светска рата. Њен аутор је професор универзитета, музиколог и диригент црквеног хора ''Свети Георгије'' Богдан Ђаковић. О томе овог јутра Бојана Каравидић.

Биће речи и о спорту.

Заставе Планинарског друштва "Оштра Чука" из Сокобање, овог викенда завијориће се на чак седам локација: у Румунији, Македонији и на још пет места у Србији. Једна акција се одржава на Поповици, где ће учествовати скоро 200 малишана. О томе овог јутра разговарамо са представником тог планинарског друштва, Младеном Антићем.

Данас и сутра, на два места у Београду, одржава се меморијална регата у част пилота Војске Југославије, мајора Зорана Радосављевића, који је бранећи нашу земљу током Нато бомбардовања 1999. године, страдао у свом авиону МИГ-29. За наш програм говори његова сестра Снежана Радосављевић.

Очекује нас преглед и културних догађаја који су на програму овог викенда - наша редовна рубрика ''8 и по''.

У сусрет Европском првенству у фудбалу 2016. слушамо рубрику Реље Трајковића о претходно одржаним такмичењима. 

Делимо и карте за Дечији глумачки фестивал ''Бесне глисте у Театру 78'' у Београду. Он траје до 11. јуна, а наш саговорник тим поводом овог јутра је представник организатора Јелена Грујичић.

Са вама је Чедомир Савковић.

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се