Доживети стоту

Данас говоримо о Фестивалу међугенерацијске сарадње "Океј" који се ових дана одржава у неколико београдских општина, а под покровитељством Дневних центара и клубова Геронтолошког центра "Београд". Учесници манифестације скренуће пажњу на значај узајамне сарадње и поверења млађе и старије популације.

Представићемо неке од добитника "Драганове награде" за најбољу женску и мушку причу аутора старијих од 60 година. Првонаграђена Бранка Рибар Брајић приближиће нам далеку Кину кроз путописну причу "Пут у земљу свиле".

У рубрици посвећеној здрављу говорићемо о запаљенским болестима црева. О симптомима, дијагностици и лечењу сазнаћемо више од др Мирјане Стојшић, педијатра гастроентеролога на Институту за здравствену заштиту деце и омладине у Новом Саду.

Представићемо роман Јасминке Петровић "Лето кад сам научила да летим", а у историјској радио-читанци вратићемо се у време великог војсковође у Првом светском рату, војводе Живојина Мишића.

Уредник и водитељ Марина Стојадиновић.

Музички уредник Драган Димић.

Радио Београд 1, 9:05.

Насловна страна: хорови - "Смиље" и "Чаролија" на фестивалу "Океј"

Доживети стоту

Autor:
Марина Стојадиновић

Емисија "Доживети стоту" Првог програма Радио Београда већ двадесет две године доноси интервјуе и репортаже посвећене старијој популацији. У разговорима с истакнутим стручњацима из области социјалне политике, економије, медицине, културног, јавног и спортског живота, емисија се бави свим аспектима живота трећег доба. Осврће се на проблеме о којима се мало говори, даје психолошку подршку, корисне информације о томе где и када се може добити помоћ, али и указује на прикривено и отворено занемаривање старијих људи. Садржи и редовну здравствену рубрику која има информативни, едукативни и саветодавни карактер у вези са неком болешћу, стањем, поремећајем или сезонском епидемијом. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво