У средишту пажње

Где је граница између нормалног и патолошког понашања? Како се уочавају и оцењују поремећаји у функционисању појединца, породице или друштва? Да ли је поремећај личности болест или стање? Када је личност поремећена? Шта је уопште нормалност?

Које су карактеристике нормалних, прилагођених и зрелих личности?  Како се појединац у савременом друштву суочава са стресом ? Због чега неки људи "пуцају" под теретом све бржег и неизвеснијег темпа живота и проблема који га прате, док се други лакше прилагођавају и адаптирају?

Од чега то зависи: темперамента, карактера, интелигенције, околине, генетике? Због чега приватна и јавна комуникација често "склизне" у емоције са увредама на рачун личности? Шта је у позадини наших тегоба? Како да сачувамо ментално здравље?

Све су то питања која отварамо у емисији У средишту пажње. Гост: Драган Швракић, професор психијатрије на Вашингтон универзитету у Сент Луису, чији истраживачки радови спадају у најцитираније у интернационалним размерама.

Уредник и водитељ емисије је Оливера Симић Милошевић.

У средишту пажње У средишту пажње

Autor:
Редакција магазинског програма

Свакога радног дана емисија "У средишту пажње" доноси интервју са нашим најбољим аналитичарима и коментаторима, политичарима и експертима, друштвеним иноваторима и другим познатим личностима, или личностима које ће убрзо постати познате. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво