Новости дана

Министар финансија Душан Вујовић разговараће у Бриселу са министрима финансија Европске уније о шест препорука Европске комисије за унапређење економске политике Србије, најавио је шеф економског одељења Делегације Уније у Србији Фрејк Јанмат. Он очекује да ће тих шест препорука данас бити усвојено. Међу препорукама је да се ојача фискална консолидација кроз остварење већих прихода и већу штедњу. Од Србије се очекује да смањује буџетски дефицит у наредним годинама. Једна од препорука се односи на налажење одрживог решења за предузећа у реструктурирању, наставак реформи јавних предузећа, и решавање проблема лоших кредита.

Србија и Шпанија су пријатељске земље које одлично сарађују на међународном плану, поручено је у Београду, током посете министра спољних послова Шпаније Хосе Мануела Гарсије-Маргаља. Председник Томислав Николић и шеф дипломатије Ивица Дачић су шпанском министру захвалили на подршци његове земље у процесу преговора са Европском унијом и у борби против јединствено проглашене самосталности Косова.

Обележава се Међународни дан нестале деце. У Србији их годишње нестане око 700, али се, срећом, највећи број њих безбедно врати кући, док мали проценат заврши трагично. У невладиној организацији Астра, посвећеној искорењивању свих облика трговине људима, посебно женама и децом, кажу да највећи број пријављених нестанака чине случајеви деце одбегле од куће, затим родитељске отмице и криминалне отмице. И ове године се Међународни дан нестале деце обележава у време велике избегличке кризе. Према речима директора Центра за заштиту и пружање помоћи тражиоцима азила Радоша Ђуровића, у Европској унији је откривено да је само прошле године 10 хиљада малишана нестало са списка деце миграната.

Уредник и водитељ: Слободан Петровић

Уредник вести: Ненад Селаковић

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво