Новости дана

Мандатар нове Владе Александар Вучић најавио је да ће идуће седмице свима упутити позив за разговор о будућности Србије, али да то не значи да ће сви они бити део нове Владе Србије. Вучић је рекао да још не зна имена министара и да напредњаци нису донели одлуку да ли ће правити коалиције. Навео је да ће инсистирати на тиму који у потпуности може да се посвети Србији и решавању проблема у земљи, и који неће правити никакве калкулације, ни политичке ни партијске. Додао је да ће променити начин рада Владе и да ће по седам дана проводити у неком од градова Србије, како би био ближе грађанима.

Након двомесечне блокаде отварања поглавља 23 у преговорима Србије са Европском унијом, Хрватска је изгледа ублажила став. Шеф дипломатије Миро Ковач синоћ је у Бриселу поручио да је опрезан, али да је отварање могуће до краја јуна, као и да званични Загреб ради на проналажењу решења. Истражујемо - шта је довело до промене позиције Хрватске?

Народна банка Србије повећала је пројекцију раста бруто домаћег производа Србије у 2016. години са 1,8 одсто на 2,3 до 2,5 одсто, саопштила је гувернер Јоргованка Табаковић. Очекује да се раст у све већој мери заснива на инвестицијама у извозно оријентисане секторе, што, каже, гарантује његову одрживост.

Запослени у Ресавици од данас до 6. јуна могу да изаберу једну од три опције социјалног програма који је Влада понудила за добровољни одлазак. Рудници подземне експлоатације "Ресавица" спадају у заштићена предузећа, која ће Влада помагати до краја године, за шта је у буџету обезбедила 4,4 милијарде динара. Социјални програм је део реформи за опоравак "Ресавице", чији дугови премашују 11 милијарди динара.

Радио-телевизија Србије, заједно са "Блиц фондацијом" и уз подршку Министарства здравља, вечерас од 21.05 организује још један хуманитарни програм - "Телетон". Циљ је да се подржи акција Блицове фондације "Срце за децу" и да се свих 56 породилишта у Србији опреми неопходним апаратима за преглед слуха новорођенчади. Током двосатног ТВ програма, на телефонске позиве гледалаца одговараће јавне личности. Сваки позив и СМС порука представљају директну донацију.

Уредник и водитељ: Јелана Видић

Уредник вести: Ненад Селаковић

 

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво